Актуелни шампиона РС у кошарци ни на небу ни на земљи

Милан Зубовић
Актуелни шампиона РС у кошарци ни на небу ни на земљи

Приједор - Управа Кошаркашког клуба Приједор и даље не зна у којем рангу такмичења ће наступати идуће сезоне.

Као актуелни шампиони Републике Српске стекли су право наступа у Лиги БиХ, али је у овом тренутку тешко очекивати да се они пријаве за елитни ранг, јер им за то недостају новчана средства, а времена за њихово скупљање је све мање.

- Још ништа не знамо и покушавамо да сложимо коцкице. Коначну одлуку о наступу или одустајању у Лиги БиХ донијећемо до краја седмице. Имамо жељу да играмо, али нас коче објективне околности. Сада нам треба десет пута више новца него што је то био случај прошле сезоне, тако да је незахвално било шта прогнозирати - рекао је предсједник КК Приједор Владо Рељић.

Уколико се деси па Приједорчани не сакупе новац за наступ у Лиги БиХ, питање је ко ће их замијенити. Према пропозицијама такмичења, то мјесто припада екипи из Републике Српске па се може очекивати да се прво понуди Раднику који је прошлу сезону завршио на претпосљедњем мјесту Лиге за опстанак те испао у Прву лигу Републике Српске. Осим екипе из Бијељине у нижи ранг такмичења испала је и Варда ХЕ, али за разлику од Бијељинаца Вишеграђани нису ни играли Лигу за опстанак већ су испали након регуларног дијела шампионата, а сходно правилима посљедњепласирана екипа обично не може идуће сезоне да се такмичи, осим у неким изузетним случајевима. Коначну одлуку донијеће Кошаркашки савез БиХ након консултација за са КС Републике Српске.

СКК Студент

Постоји и опција да умјесто Приједорчана у Лиги БиХ заигра екипа Студента из Бањалуке, која је била финалиста плеј-офа Прве лиге Републике Српске. Ипак, то је за сада на дугом штапу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана