Ахмед Чабаравдић ново појачање Рукометног клуба Борац

Дарко Драгичевић
Ахмед Чабаравдић ново појачање Рукометног клуба Борац

БАЊАЛУКА - Рукометни клуб Борац жели да наредне сезоне направи додатни искорак у својим резултатима. Након освајања Купа БиХ и Републике Српске Бањалучани ће због тога “освјежити” екипу новим играчима те добити додатну енергију у нападу на титулу.


Један од играча који ће појачати тим је голман Ахмед Чабаравдић. Млади чувар мреже је каријеру почео у Босни из Високог, наставио у Вогошћи а затим бранио за Коњух. Чабаравдић истиче да је за сваког рукометаша част кад га позове некадашњи европски шампион.

- На почетку сам био изненађен понудом Борца, нисам очекивао да ћу добити позив једног од највећих и најуспјешнијих спортских клубова у БиХ. Посебно јер је то клуб у којем су били неки од најбољих свјетских голмана. Позив сам наравно прихватио са задовољством, за мене је част да ме жели такав клуб и сад ћу настојати да то повјерење оправдам и да напредујем у новој сезони. Знам какве су амбиције клуба и жељан сам додатног напретка и свјестан да ме очекује квалитетан рад. То су мотиви због којих сам брзо прихватио понуду - истакао је Чабаравдић.

Чабаравдића је публика у Бањалуци могла да упозна на мечевима Премијер лиге БиХ, гдје је двије и по сезоне носио дрес Коњуха. Недавно је бранио за свој тим и то веома успјешно на финалу Купа БиХ, гдје се Борац окитио трофејом.

- Захвалио бих Рукометном клубу Коњух на сјајној сарадњи у протекле двије и по сезоне. Имао сам прилику пуно тога да научим и постанем зрелији у играчком смислу те одиграм значајан број утакмица. Сарадња је била једно богато искуство. Стекао сам не само нова знања него и добре пријатеље, тако да сам захвалан Коњуху на пруженој прилици - додао је млади голман.

Награда за добре партије дошла је и у виду позива на шири списак репрезентације БиХ. Дамир Доборац је уврстио Чабаравдића на списак и дао му велики мотив за даљи рад.

- Позив на шири списак репрезентације за мене је велика част, сама чињеница да сам примијећен од стране селектора је била огромна и биће ми додатни мотив за још већи напредак и доказивање. У наредном периоду ћу давати свој максимум да бих оправдао указану прилику - истакао је нови голман Борца.

Играње за Борац доноси и велики притисак, јер се у бањалучком клубу увијек иде на побједе и трофеје.

- Притисак је саставни дио било којег професионалног спорта. Многи га сматрају отежавајућим фактором, за мене је то супротно. Игра под притиском из играча извлачи пуни потенцијал, тако да не бјежим од тога. Напротив чини ми се да најбоље функционишем и најбоље партије пружам у тим тренуцима - додао је млади чувар мреже

Није тајна да је на његовом доласку инсистирао тренер Ирфан Смајлагић.

- Наравно да је за мене то велика част да ме жели такав тренер, али уједно и одговорност да испуним очекивања тренера Смајлагића - додао је млади голман.

Познаје нове саиграче

Привикавање на нову средину сигурно неће бити тешко.

- Са већином играча се познајем кроз утакмице Премијер лиге. Неке играче знам из омладинских селекција БиХ, тако да вјерујем да ћу се брзо уклопити у тим. Припреме које слиједе биће добра прилика да се боље упознамо и дружимо. Сви заједно идемо ка циљу, а то је да Борац опет буде најбољи - истакао је Чабаравдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана