Афера фалсификовања чланских карата тресе Партизан

Агенције
Афера фалсификовања чланских карата тресе Партизан

Београд - Не стишава се бура у Партизану. Борба за власт у Хумској 1 траје већ мјесецима, а изборна скупштина заказана за 12. септембар има веома прљаву кампању.

Посљедња у низу афера и скандала је наводна малверзација о креирању чланства према потребама актуелне руководеће гарнитуре, што за циљ има добијање коначне битке, односно задржавање челних позиција у клубу. Наиме, фалсификоване су чланске карте како би се у Скупштину убацили нови делегати и тако добила већина, па је чак искоришћен потпис и печат покојног генералног секретара Дарка Грубора. Полиција је ушла у просторије Партизана и испитивала документа како би утврдила да ли је дошло до фалсификовања. Власници сумњивих чланских карата биће позвани на саслушање, а међу њима директор клуба Милош Вазура и бивши генерални секретар Жарко Зечевић. Садашња управа оптужила је опозицију да је ово још један од метода којим желе да оцрне актуелне руководиоце "црно-бијелих", а све с циљем побједе на изборима.

- Полиција је ту већ месецима. Није било никаквих привођења, ништа није спорно. Све радимо по закону - рекао је Вазура.

Критике опозиције предвођене Ненадом Бјековићем, кандидатом за предсједника Партизана, увећане су послије очајног отварања сезоне и испадања из Европе већ на првом кораку. Предсједник Спортског друштва и члан радне групе која руководи клубом Милорад Вучелић сматра да је ово дио прљаве кампање Бјековића и људи окупљених око његове струје, а колале су приче да напад на Вазуру испред стадиона Партизана такође има везе са опозицијом.

Нетрпељивост двије струје нарасла је до максимума. Послије срамотне сједнице Скупштине 24. маја када је комуникација била сведена на уличарски ниво, анимозитет је кулминирао касније јер је прекршен договор да Иван Ћурковић предсједничку фотељу препусти Бјековићу. Човјек који је готово цијели живот био у Партизану, прво као играч, па онда као тренер и спортски директор, окренуо је други лист, шокиран одлуком Ћурковића са којим је дуго времена сарађивао. Ћурковићу и Вучелићу приклоњен је Жарко Зечевић, некадашњи Бјековићев први сарадник и чудно је што се њих двојица налазе на различитим странама. Како год, Бјековић је рекао да више никада неће бити на истој страни са Зечевићем и Ћурковићем, а до 12. септембра "црно-бијели" брод очекује још много турбуленција.

Зечевић сачувао Томића

Сива еминенција садашње управе Партизана Жарко Зечевић спријечио је смјену тренера Ивана Томића јер је убиједио његове противнике да ће и сами тако постати рањивији, а потом и смијењени. Леђа Томићу хтјели су да виде пословни и спортски директор Милош Вазура и Ивица Илиев, а против тога били су предсједник Надзорног одбора Владимир Вулетић, предсједник Спортског друштва Милорад Вучелић и Жарко Зечевић, који је својим ауторитетом задржао младог тренера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана