14. атлетска улична трка Бањалука 2014: Цвијановићева поново најбоља

Дарко Пашагић
14. атлетска улична трка Бањалука 2014: Цвијановићева поново најбоља

Бањалука - Чланица Атлетског клуба Чајетина Златибор, Добојка Биљана Цвијановић освојила је прво мјесто на 14. међународној атлетској трци "Бањалука 2014", која је посвећена прослави 22. априла, Дана града.

Она је тако поновила прошлогодишњи успјех, а ове године је у конкуренцији 15 атлетичарки које су се надметале на стази дугој 2.000 метара у финишу надмашила другопласирану Мађарицу Зиту Качер и трећепласирану Матеу Матошевић из Хрватске.

- Драго ми је што сам поново тријумфовала у Бањалуци. Трка је била веома напорна, јер је било доста спарно вријеме. Ипак, успјела сам да у другом дијелу трке престигнем Мађарицу, која се показала као врло озбиљна ривалка, и да дођем до нове побједе. Ово ми је постала једна од најдражих трка, а успјех на њој најављује добру сезону у којој ми је главни циљ да постанем стандардна репрезентативка Србије - рекла је Цвијановићева.

У посљедњих неколико година стални члан одабраног друштва десет најбољих спортиста Републике Српске у акцији коју организује "Глас Српске", обећала је да ће и идуће године посјетити град на Врбасу.

Мађарица Качер је први пут у Бањалуци и задовољна је резултатом.

- Имала сам шансу да славим, али је Цвијановићева била боља у финишу. Надам се да ћу идуће године бити још успјешнија - рекла је Качерова.

Уз главну, одржане су још 24 трке у којима су се за прва мјеста борили ученици основних и средњих школа. У њима је учествовало скоро 4.000 такмичара.  Побједници: цицибанке: Ана Марковић, први разред: Јелена Мајсторовић, други разред: Марија Мршић, трећи разред: Софија Трапара, четврти разред: Милица Маличић, пети разред: Бојана Добрњац, шести разред: Адријана Драгић, седми разред: Исидора Кршић, осми разред: Анастазија Радић и девети разред: Теа Врањеш. У конкуренцији средњошколки, први и други разреди, најбржа је била Зорана Галић, а у конкуренцији трећих и четвртих разреда Госпава Тришић.

Мушка конкуренција, цицибани: Аљоша Гузина, први разред: Коста Ђудуровић, други разред: Милијан Ковачевић, трећи разред: Никола Јандрић, четврти разред: Марко Радић, пети разред: Огњен Ћулум, шести разред: Чедомир Влачић, седми разред: Милош Гајић, осми разред: Срђан Мрзић, девети разред: Недељко Пантош.

Средње школе, први и други разред: Александар Милановић, трећи и четврти: Борислав Драгољевић.

Организатор трке био је Атлетско клуб Борац у сарадњи са градом Бањалука и Министарством породице, омладине и спорта РС.

Гледаоци

Као и сваке године трка је привукла велики број гледалаца, поготово ученика који су бодрили своје представнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана