Вишковић са представницима "Гласа Српске": Признање за најбољег спортисту РС велики престиж

M.З.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић прихватио је понуду "Гласа Српске" да буде на челу Организационог одбора Избора десет најбољих спортиста РС који ће бити одржан 21. децембра.

Због пандемије вируса корона традиционална манифестација, која ће ове године имати своје 66. издање, неће бити одржана у Банском двору већ у студију Радио телевизије Републике Српске гдје ће бити додјељене све награде.

- Ове године припала ми је част да будем предсједник Организационог одбора чиме сам почаствован чиме је настављен низ из ранијих година када је предсједник Организационог одбора био је неко из институција Републике Српске, да ли из Владе или кабинета предсједника. Врло радо сам прихватио позив и пружићу одређену новчану помоћ из средстава буџетске резерве премијера како би манифестација била одржана на најбољи могући начин с обзором на пандемију - изјавио је Вишковић.

Нагласио је да спортистима треба дати подршку и у тешким временима када је пандемија вируса корона парализовала свијет и онемогућила већину такмичења.

- Традиционална манифестација "Гласа Српске" неће бити одржана у капацитету и начину као што је то било ранијих година, али ћемо то одрадити путем јавног РТВ сервиса па ће грађани имати прилику да испрате Избор десет најбољих спортиста Српске. Дужни смо нашим спортистима, који пролазе кроз тежак период, да одржимо манифестацију јер они не могу у пуном капацитету да раде оно за шта су стоврени или обдарени тако да и у оваквим условима тражимо начине да њихов рад буде верификован на стручан начин. Признање за најбољег спортисту Републике Српске велики је престиж људима који се баве спортом као и њиховим учитељима који се залажу за њихов развој - додао је Вишковић.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић захвалио се премијеру Вишковићу што је и поред многобројних обавеза пристао да буде на челу Организационог одбора престижне манифестације која је позната ван граница Републике Српске.

- Хвала премијеру који је нашао времена да нам помогне да и ове године манифестацију изнесемо на достојанствен начин као што смо то радили свих претходних година. Ове године по 66. пут бирамо најбоље спортисте Републике Српске што говори о традицији манифестације која је битна за афирмацију спорта Српске. Додјелићемо још плакета и захвалницима свим заслужним спортским радницима и овога пута биће мало другачије и нећемо се видјети у Банском двору као ранијих година. Битно је да традиција буде настављена и да вреднујемо резултате свих наших спортиста који су проносили славу Републике Српске -казао је Дмитрашиновић.

 

Остале награде

"Гласу" је пристигла 21 пријава струковних савеза међу којима ће бити изабрано десет најбољих. Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо "Лимун Папић" награда најбољем спортском новинару Српске. Министарство породице, омладине и спорта додјелиће десет награда перспективним спортистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана