Свијетом пронијели славу Српске

Милан Зубовић
Свијетом пронијели славу Српске

Бањалука - Ана Гајић и Немања Мајдов били су звијезде вечери 63. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске. Одбојкашица Бимал Јединства из Брчког понијела је титулу најбољег спортисте РС док је џудиста београдске Црвене звезде заслужио награду за најбољег спортисту из Републике Српске коју је организатор избора „Глас Српске“ установио ове године.

- Ова награда много ми значи јер живим и тренирам у Источном Сарајеву и колико год да наступам за Србију толико наступам и за Републику Српску својим срцем тако да ова свјетска титула није само мој резултат већ свих нас. Срећан сам и поносан што сам нашу нацију учинио поносном, јер ово до сада нико никад није урадио и први сам Србин који је завладао свијетом у џуду. Посебно ми је драго што сви знате одакле сам кренуо и велика је част што наша цијела нација зна то да цијени - рекао је Мајдов и захвалио „Гласу“ на признању.

Мајдов, који је проглашен за најбољег, био је у конкуренцији са одбојкашицама Тијаном Бошковић и Бранкицом Михајловић те кошаркашем Огњеном Кузмићем, док му је награду уручио предсједник Српске Милорад Додик.

- Велику захвалност сви дугујемо „Гласу Српске“ који је упоран у организацији ове манифестације и замолићу редакцију да идуће године Избор десет најбољих спортиста Републике Српске буде 8. јануара, дан прије Дана Републике. Сви ми навијамо за репрезентације Србије и поносни смо на чињеницу да наши спортисти наступају за Србију док њене успјехе прослављамо на најбољи начин - изјавио је Додик.

Друго мјесто припало је пливачу Николи Бјелајцу умјесто којег је награду примила сестра Марија јер је Никола на Европском првенству у Копенхагену. Трећи је био биатлонац Младен Плакаловић, четврти кајакаш Дарко Савић, пета атлетичарка Младена Петрушић, шести рукометаш Ђорђе Ћелић, седми ватерполиста Срђан Стевандић, осми џудиста Борислав Богданић, девета стонотенисерка Сања Милојица и десети боксер Дашо Симеуновић. Титулу најбољег тренера Српске понио је шеф стручног штаба Фудбалског клуба Крупа Слободан Старчевић док су титуле амбасадора Републике Српске добили вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић и кошаркашки тренер Зоран Микеш. Плакета за допринос и развој специјалних и паралелних веза РС и Србије по традицији отишла је у руке предсједнику жирија Ненаду Крстићу, а због одличне сарадње заслужили су је и одбојкашки савези Србије и РС, те ресорна министарства за спорт Србије и Српске. Плакете за допринос и развој спорта отишла је у руке дугогодишњим радницима у пливању и атлетици Милану Јејинићу и Славку Копривици. Због одличне организације квалификационог турнира Лиге шампиона плакета за спортски догађај године припала је Ватерполо клубу Бањалука. Најбољи спортиста у конкуренцији инвалидних лица је члан ККИ Врбас Драган Сикима, а повеља за изузетан подухват године отишла у руке ски инструктору Игору Божићу. Плакета „Гласа“ постхумно додијељена је породици Милана Мише Радаковића. Награда „Златно перо - Лимун Папић“ припало је новинару Алтернативне телевизије Андреју Кнежевићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана