ПРЕДСТАВЉАМО … Владо Шврака, кандидат Савеза кошарка у колицима: Колекционар трофеја

Г.С.
ПРЕДСТАВЉАМО … Владо Шврака, кандидат Савеза кошарка у колицима: Колекционар трофеја

БАЊАЛУКА - Владо Шврака, узданица Кошаркашког клуба инвалида Врбас и уједно кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста РС, имао је сјајну 2021. годину.

Са клубом је освојио све што се могло освојити, а тако је по седми пут приграбио пехар у регионалној НЛБ лиги на завршном турниру одржаном у словеначком граду Камник.

- Потпуно заслужено смо стигли до још једног пехара у регионалном такмичењу. Без већих проблема добили смо ривале у групној фази, да бисмо у финалу славили и против репрезентације Србије. Тако смо на најбољи могући начин показали и доказали да смо далеко најбољи у региону и да нам нико није раван - истакао је Шврака.

Осим тога, Шврака је дао велики допринос и у освајању седмог узастопног освајања шампионског наслова у Лиги БиХ, као и у још једном трофеју у Купу БиХ, али и у освајању “дупле круне” у Српској.

- Све је то резултат мукотрпног рада, не само мог већ и мојих саиграча који су такође заслужни за ове сјајне резултате. Наравно, заслуге приписујем и стручном штабу, а посебно бих издвојио нашег предсједника Маринка Умичевића човјека који нам је све омогући и да нема њега сигурно не бисмо доминирали у свим тим такмичењима - искрен је Шврака.

Кошарком у колицима је почео да се бави почетком 2012. године, а прво се нашао у улози тренера.

- Био сам у то вријеме на другој години студија и прикључио сам се клубу да бих радио као тренер. Врло брзо сам сјео у колица и одмах сам пожелио да играм и морам истаћи да и дан-данас у томе уживам и да једноставно уживам да играм кошарку у колицима са својим пријатељима - закључио је Шврака који је додао да је поносан што се нашао на листи кандидата.

Играо у Турској

Владо Шврака је у једном периоду каријере наступао у Турској, да би се након тога поново вратио у “старо јато”.

- Играо сам 2017. године у Турској и морам истаћи да је и то лијеп период моје спортске каријере. Желим да кажем да сам у међувремену имао понуде и од клубова из Русије, Италије, Грчке, Њемачке..., али један је мој Врбас - додао је Шврака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана