ПРЕДСТАВЉАМО: Велезар Шурбат, кандидат Стрељачког савеза инвалида РС: Упуцава медаље као од шале

Никола Лучић
ПРЕДСТАВЉАМО: Велезар Шурбат, кандидат Стрељачког савеза инвалида РС: Упуцава медаље као од шале

Бијељина - Кандидат Стрељачког савеза инвалида за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је Велезар Шурбат који већ дуги низ година постиже врхунске резултате на великим такмичењима.

Ове сезоне постао је првак РС са рекордом од 356 кругова. Када се томе додају Куп РС, БиХ и Србије, онда је јасно да је иза Шурбата одлична сезона. Прво мјесто у Лиги Србије освојио је у конкуренцији такмичара који су освајали свјетске и олимпијске медаље. Он се седам година бави стрељаштвом, а од тих седам година, чак шест пута био је првак Републике Српске.    

- Пет пута проглашаван сам за најбољег спортисту Бијељине. Када бих добио награду за најбољег спортисту РС, то би била степеница више јер се сви такмичимо за такве награде, и то би ми много значило. Имам веома успјешну годину иза себе. Многи ми у шали кажу да сам освојио све што се могло освојити. Задње је било првенство РС гдје сам заузео прво мјесто. Од 1. до 7. децембра одржано је  и Европско првенство у Београду за особе са инвалидитетом, гдје је репрезентација БиХ први пут наступала са оба ентитета. Наступао сам испред РС заједно са колегом и било је одлично - рекао је Шурбат.

Наредне године предстоји му још великих такмичења, од којих се издвајају Свјетски куп у Осијеку и Свјетско првенство у Аустралији.

- Упуцао сам потребну норму за Свјетско првенство. Желим да наставим са добрим резултатима и у наредном периоду. Након сјајних резултата претходних година, имам обавезу да то поновим и сљедеће године па ћу учинити све што је до мене да тако и буде - поручио је Шурбат.

Од осталих резултата, ове године је побиједио и на Невесињској олимпијади, Митровданском турниру у Гацку, као и на традиционалном турниру у Сарајеву. 

Промотор спорта

Шурбат је учинио пуно и на промоцији стрељаштва Републике Српске и самој популаризацији спорта. Недавно је изабран за предсједника Стрељачког савеза инвалида РС, а такође је и члан Скупштине Ампутираца из Бијељине. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана