ПРЕДСТАВЉАМО … Татјана Злојутро, кандидат Куглашког савеза: Без премца на домаћој сцени

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО … Татјана Злојутро, кандидат Куглашког савеза: Без премца на домаћој сцени

ГРАДИШКА - Капитен Козаре из Градишке Татјана Злојутро кандидат је Куглашког савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста.

Већ годинама једна је од најбољих играчица у БиХ, а рођена је 17. јуна 1994. године у Градишци, док се куглањем почела бавити 2009. године у Козари и никада није мијењала клуб.

- Част ми је што сам се нашла међу спортистима који су својим успјесима обиљежили ову годину. Драго ми је када видим да људи препознају нечији труд и залагање, јер то значи да све то што сам радила ових година није било узалуд. Такође, поносна сам и на то што сам урадила нешто да бар колико-толико подигнем ниво женског спорта који је код нас одувијек у запећку. Поготово се то односи на куглање за жене јер у цијелој БиХ имамо само три регистрована клуба, моју Козару, Врбас из Бањалуке и Рад из Лукавца. Кажем, пуно ми значи ова номинација и даје ми подстицај да наставим са још јачим радом и трудом - истакла је Злојутро.

Татјана је у свим узрасним категоријама била појединачни првак Републике Српске и БиХ, а ове године је сениорским титулама у РС и БиХ комплетирала тај низ успјеха. Освојила је девет титула првака БиХ, чему је придодала и три пехара намијењена побједнику Купа БиХ. Када је у питању међународна сцена, Татјана је са Козаром ове године у Оточцу (Хрватска), наступила на “Велтпокалу” гдје ја са екипом остварила пласман у Лигу шампиона за сезону 2021-22. Јануара наредне године очекује их двобој са њемачком екипом Шрецхајм. Такође, са репрезентацијом БиХ наступила је и на екипном Свјетском првенству у Пољској и остварила запажен резултат.

Нема страха за Козару

Куглање, само по себи, није атрактиван спорт, поготово међу дјевојкама, али Татјана Злојутро тврди да то у Градишци баш и није тако.

- Срећом, за разлику од других средина у Градишци константно постоји пристојан интерес дјевојака за овај спорт. Доста их долази на куглану, интересују се како могу да тренирају и доста их и остане. Зато ми у Градишци не страхујемо за будућност женског куглања - поручила је Злојутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана