ПРЕДСТАВЉАМО: Раденко Томић, кандидат Боксерског савеза Републике Српске: Машта о медаљи из Анталије

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Раденко Томић, кандидат Боксерског савеза Републике Српске: Машта о медаљи из Анталије

БАЊАЛУКА - Другу годину заредом Боксерски савез Републике Српске као кандидата за традиционалну акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољи спортиста РС предложио је члана бијељинског Радника Раденка Томића.

А како и не би када је овај младић, који ће 24. фебруара 2020. напунити 25 година, и у 2019. био без премца у БиХ. Иако је промијенио тежинску категорију и сада наступа у оној до 81 килограма, постао је првак БиХ и тако поновио успјехе из 2017. и 2018. године, када је био најбољи у категорији до 75 килограма.

- Драго ми је што сам се и у вишој тежинској категорији добро снашао и што сам наставио низ неприкосновености у БиХ. И ове године показали смо и као клуб да смо најбољи, јер је Радник у сезони 2018/19. освојио титулу у Премијер лиги, а и у новој сезони на половини такмичења смо убједљиво први - нагласио је Томић.

На Европа купу одржаном у Бијељини освојио је сребро након што је послије двије ефектне побједе у финалу поражен од представника Словачке, а био је учесник и Европских игара у Минску, гдје је заузео девету позицију.

- Нисам поновио успјех са Европа купа од прошле године, када сам освојио злато, али успјех је и пласман у финале. Што се тиче такмичења у Бјелорусији, задовољан сам наступом, јер су тамо били најбољи боксери Старог континента - наставио је Томић.

Сезона за њега није завршена, јер га од 10. децембра очекује наступ на Балканском првенству, које ће бити одржано у Анталији.

- Све сам подредио такмичењу у Турској и очекујем да се са првенства Балкана вратим са медаљом. У одличној сам форми и надам се да ћу у Бијељину и Републику Српску донијети најсјајније одличје - рекао је Томић.

Већ прави планове за 2020. годину, а све је подређено једном циљу.

- Лондон ће у марту бити домаћин европских квалификација за Олимпијске игре и наравно да је све подређено циљу да се пласирам за Токио. Сигурно да би то био врхунац моје каријере и надам се да ћу у томе успјети - додао је Томић.

Професионални ринг

У години на измаку Раденко Томић имао је и прве професионалне мечеве у рингу и за сада има максималан учинак.

- И са те стране могу да кажем да је иза мене успјешна година јер сам у све четири борбе забиљежио побједе. Сада ћемо направити малу паузу, јер желим да се наредне године више посветим аматерском боксу - нагласио је Томић.

Кандидати за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана