ПРЕДСТАВЉАМО: Милица Ивковић, кандидат Одбојкашког савеза РС: Иза мене година из снова

Никола Лучић
ПРЕДСТАВЉАМО: Милица Ивковић, кандидат Одбојкашког савеза РС: Иза мене година из снова

Бањалука - Чланица Бимал Јединства Милица Ивковић (25) кандидат је Одбојкашког савеза РС за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2018. годину.

Након што је освојила троструку круну са брчанским клубом прошле сезоне те уграбила трофеј Купа Републике Српске на почетку ове, играчица која игра на позицији либера проглашена је и за најбољу одбојкашицу РС за ову годину.

- Ова година ми је била једна од најбољих у каријери. Остварила сам одличне резултате са екипом.  Играли смо Лигу шампиона, што је заиста сјајно искуство. Показали смо да имамо квалитета и за озбиљније противнике. Драго ми је што љубитељи одбојке могу да гледају добре утакмице у БиХ. Са репрезентацијом сам играла квалификације за Европско првенство, тако да се све одвијало у сјајном правцу. Наредне године имам амбиције да се отиснем у неки од европских клубова. Највјероватније у Румунију, мада сам имала и понуде из Финске - рекла је Ивковићева.

Она је каријеру почела у Херцеговцу у родној Билећи, гдје је је 2009. проглашена за најбољу спортисткињу града. У Херцеговцу је остала до 2011, потом је једну сезону провела у Гацку, а 2012. године постала члан БЛ Волеја. Послије четири године играња у граду на Врбасу кренула је пут мађарског Језберењија, гдје се задржала једну сезону, да би 2017. године дошла у Бимал Јединство, са којим доминира на одбојкашким теренима у БиХ.

- Веома сам срећна и сматрам да се сваки рад, труд и упорност на крају исплате. Прије свега била сам веома изненађена када сам проглашена за најбољу одбојкашицу РС, а онда сам ушла и у круг за спортисту године. Самим тим што сам у тој причи ми заиста много значи. На мени је да напорним радом наставим пружати добре партије и у наредном периоду. Радујем се свакој сљедећој утакмици и желим да наставим да побјеђујем - закључила је Ивковићева.

CEV куп

Одбојкашице Бимал Јединства играће против француског Сент Рафаела у осмини финала CEV купа, а Милица је рекла да ће она и њене саиграчице имати шта да кажу у другом по јачини европском клупском такмичењу.

- Играли смо против Мулуза у квалификацијама за Лигу шампиона ове сезоне, тако да смо упознати са одбојком која ће бити играна у Француској. Наше амбиције су да елиминишемо Сент Рафаел, желимо да прођемо у четвртфинале - рекла је Ивковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана