ПРЕДСТАВЉАМО: Михајло Чепркало обиљежио пливачку сезону у Српској: Рио зачинио најбољу годину у каријери

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО: Михајло Чепркало обиљежио пливачку сезону у Српској: Рио зачинио најбољу годину у каријери

Бањалука - Изборен наступ на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, запажени резултати на домаћим и иностраним такмичењима, као и много оборених рекорда БиХ били су сасвим довољан разлог да Пливачки савез РС кандидује Михајла Чепркала за 62. Избор 10 најбољих спортиста РС.

Иако има само 17 година, пливач "22. априла" из Бањалуке биљежио је одличне резултате у 2016. години, а највише се издваја наступ на Играма у Бразилу, гдје је заузео 37. мјесто на 1.500 метара слободно, што му је донијело 817 ФИНА бодова.

- Ово је дефинитивно била најбоља година у досадашњој каријери, презадовољан сам како се све одиграло. Остварио сам дјечачки сан наступом у Рију, гдје сам испливао своје треће најбоље вријеме на 1.500 метара. Сам одлазак тамо је испунио моје циљеве, а завршити други у квалификационој трци је максимално испунило моје срце и мислим да ће то остати заувијек запамћено. Задовољан сам како сам се борио тамо, самом атмосфером која је владала, гледати све те спортисте како раде, једу, шта једу, то је била привилегија и нешто неописиво. Мислим да сам извукао максимум из ове године - казао је Чепркало.

Повреда рамена сигурно га је спријечила да оствари боље резултате. Поред Игара, био је учесник Европских игара младих (ЕЏОФ), Свјетског јуниорског и сениорског првенства.

- Мало ме је повреда спријечила да имам боље наступе, али полако дозирам са тренинзима и напорима. Идуће године ме чекају нови изазови, већ почетком јануара крећем са тренинзима за нову сезону. Очекују ме наступи на Свјетском и Европском првенству за јуниоре. Ту ће бити мој фокус, јер сам излазно годиште и ако све буде како треба, очекујем добре наступе. Такође, ту је и Свјетско првенство за сениоре у Будимпешти - додао је Чепркало.

Иначе, он је власник 69 рекорда БиХ (37 на 50-метарским и 32 на 25-метарским базенима). По резултатима из ове сезоне у јуниорској конкуренцији заузима друго мјесто у Европи.

Други 2015. године

Михајло Чепркало је прошле године заузео друго мјесто у Избору 10. најбољих спортиста Републике Српске, а сада има прилику да се други пут нађе међу одабранима.

- Искрено се надам да ћу ући међу првих десет, па ћемо видјети. Вјерујем да ће жири и публика препознати труд и рад и ваљда ће најбољи побиједити. Била би ми велика част и привилегија да то будем ја - казао је млади пливач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана