ПРЕДСТАВЉАМО … Марко Јошило, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Позитиван утисак у Лиги шампиона

 Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Марко Јошило, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Позитиван утисак у Лиги шампиона

ЛАКТАШИ - Приједлог Кошаркашког савеза Републике Српске за традиционалну “Гласову” манифестацију Избор десет најбољих спортиста РС је капитен Игокее Марко Јошило.

Играч који покрива позицију крила трећу сезону заредом члан је најуспјешнијег кошаркашког колектива Српске са којим је доминантан у БиХ, док и на међународној сцени биљежи велике успјехе. Током ове године освојио је Куп и Првенство БиХ, а у Лиги шампиона стигао до баража за попуну топ 16 фазе. Вирус корона оставио је посљедице па се нису нашли међу 16 најбољих екипа реномираног ФИБА такмичења.

- Сјајна сезона је иза нас и заиста морамо бити задовољни резултатима с обзиром на недаће с којима смо се сусретали. Пратиле су нас повреде, проблеми са вирусом корона, одгађање утакмица..., што поремети нормално функционисање екипе и само онима који мало боље познају ситуацију јасно је колико добар резултат смо остварили. Корона је оставила посљедице пред најважније мечеве за пролазак у топ 16 и само због тога нисмо прошли даље. Ипак, и поред свега смо задовољни па смо у истом ритму наставили и ове сезоне те оставили позитиван утисак у Лиги шампиона - истакао је Јошило.

Рођен је 1992. године у Чачку, али посједује пасош БиХ. Поникао је у Партизану, гдје није добио праву прилику па је прве озбиљније кораке направио у вишеградској Варди. Ту га је примијетила Игокеа, за коју је 2014. одиграо завршницу Лиге БиХ и затим постао члан ваљевског Металца, Босне Ројал и Крке. Ове године први пут је номинован за “Гласову” акцију, а раније је то био његов доскорашњи саиграч Далибор Илић који је 2020. постао најбољи спортиста Српске. Раније је та част припала двојици чланова клуба из Александровца, Филипу Адамовићу 2013. и Немањи Гордићу 2014. године.

- Кандидатура за најбољег спортисту Српске представља огромну част и истински ми је драго због тога као и због моје родбине за коју у шали кажем да 97 одсто живи у Републици Српској - рекао је Јошило.

 

Није подигао пехар

Као капитен имао је прилику да подигне трофеј Купа БиХ, док то није био случај са шампионским пехаром. Наиме, након гостујућег тријумфа над тузланском Слободом у посљедњем, десетом колу Лиге БиХ, Игокеа је постала шампион, али јој пехар и медаље нису уручени због немара Кошаркашког савеза БиХ. Јошило је тако постао један од ријетких капитена неке екипе који није имао част да подизањем пехара прослави нову титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана