ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Милан Бабић, члан Кик-бокс клуба Тигар из Гацка: Сребро са Свјетског купа

Д. П.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Милан Бабић, члан Кик-бокс клуба Тигар из Гацка: Сребро са Свјетског купа

Бањалука - Члан Кик-бокс клуба Тигар из Гацка Милан Бабић предложен је од матичног савеза као кандидат за 60. традиционални избор "Гласа Српске", а највећи кривац за то су добри резултати које је овај скромни младић остварио.

- Овим спортом бавим се већ десет година, али 2014. ми је била најуспјешнија до сада. На првенству Републике Српске одржаном у Приједору освојио сам златну медаљу у лоу-кику, категорија до 75 килограма. Исти успјех поновио сам и на првенству БиХ које је одржано у Гацку. На оба такмичења проглашен сам за најбољег борца. Овај успјех добија на тежини када се зна да ми је ово била прва година у сениорској конкуренцији - нагласио је Бабић.

Највеће достигнуће остварио је у мађарском Сегедину, гдје је у мају ове године на Свјетском купу био други и освојио сребрну медаљу.

- У полуфиналном мечу побиједио сам Пољака, а у финалу сам поражен од представника Србије Александра Менковића. Од њега сам изгубио и финале првенства Србије, на којем сам прије тога остварио три побједе - рекао је Бабић.

Сама номинација Кик-бокс савеза Републике Српске за њега представља велику част.

- Пресрећан сам што је Савез баш мене изабрао. Кик-бокс је претходних година имао сјајних резултата, а сигурно је без премца Драженко Нинић, који је нама млађима велики узор - наставио је Бабић.

Свјестан је да су и остали спортисти, који су кандидати да се нађу на листи десет најбољих у Републици Српској за годину на измаку, имали одличне резултате.

- Најважније је да се за мене и моју клуб путем ове номинације чуло. Надам се да ће то бити подстрек младима у Херцеговини да се још више баве овим спортом. Неће бити трагедија ако се не нађем међу десет, јер сам сигуран да ћу у наредним годинама постизати још боље резултате - додао је Бабић.

Рудар

Милан Бабић рођен је 7. августа 1995. године и завршио је средњу металску школу. Већ више од годину запослен је као рудар у склопу Рудника и Термоелектране "Гацко".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана