ПРЕДСТАВЉАМО: Кајакаш Врбаса Дарко Савић жали за Свјетским првенством: Медаља остала неостварен сан

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Кајакаш Врбаса Дарко Савић жали за Свјетским првенством: Медаља остала неостварен сан

Бањалука - Кајакашки савез Републике Српске као кандидата за 62. Избор "Гласа Српске" предложио је члана Кајак-кану клуба Врбас из Бањалуке Дарка Савића, који ће тако имати прилику да се пети пут нађе међу десет најбољих спортиста.

Овај 26-годишњак у избору за 2010. био је седми, двије године касније припало му је треће мјесто, 2013. осмо, а прошле године био је пети.

- Иза мене је још једна веома успјешна година, а да ће тако бити најавио сам већ у Скопљу почетком априла када сам на Еврокупу у првој трци био најбољи, а само два дана касније на истом мјесту на такмичењу "Икас 2016" освојио сам четврту позицију. Крајем истог мјесеца сам у Бањалуци на Отвореном првенству БиХ био најбољи у спусту и спринту, а можда је и највећи успјех у сезони било финале Еврокупа у њемачком Аугзбургу, гдје сам у спринту био без премца - нагласио је Савић.

Услиједило је освајање другог мјеста у Загребу на Међународној регати "Матија Љубек", а послије тога и највеће разочарење ове сезоне.

- Бањалука је у јуну била домаћин Свјетског првенства и имао сам стварно велике амбиције у спринту, поготово што се трка вози на "мојој стази" на Врбасу. Ушао сам у финале, одлично кренуо, али сам се онда преврнуо, секунде су отишле у неповрат и на крају сам био петнаести. И то је огроман успјех, али права је штета што сам киксао, јер бих сигурно био међу пет-шест најбољих. Послије тога услиједили су успјеси на првенству БиХ на мирним водама и шампионату БиХ у слалому на дивљим водама - истакао је Савић.

О акцији "Гласа Српске" има само ријечи хвале.

- Сама чињеница да нешто траје 62 године говори довољно, а за сваког спортисту је сан да се нађе међу одабранима. "Гласу Српске" треба да одамо изузетно признање, јер кроз ову манифестацију промовише и мале спортове о којима се веома ријетко пише - додао је Савић.

Ујединио титуле

За Дарка Савића година на измаку остаће упамћена по томе што је постао први у историји кајака у БиХ, који је у једној сезони објединио титуле првака у све три дисциплине овог спорта. Постао је шампион у слалому, спуст спринту и на мирним водама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана