ПРЕДСТАВЉАМО ... Јована Биберџић, кандидат Одбојкашког савеза Републике Српске: “Принцеза” остварује своје снове

 Дејан Кондић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Јована Биберџић, кандидат Одбојкашког савеза Републике Српске: “Принцеза” остварује своје снове

БРЧКО - Одбојкашице Бимал Јединства неприкосновене су у БиХ. “Принцезе” на терену предводи примач сервиса Јована Биберџић.

Година на измаку најуспјешнија је у каријери 21-годишње сениорске репрезентативке БиХ, која лагано остварује своје снове. На клупском плану освојена је трипла круна. Биберџићева и њене саиграчице освојиле су првенство и Куп БиХ те Куп Републике Српске, који су минулог викенда одбраниле у Градишци. Званично најбоља одбојкашица Републике Српске са репрезентацијом БиХ учествовала је у ЦЕВ Златној лиги те изборила пласман на предстојеће Европско првенство.

- Освајањем трипле круне моје саиграчице и ја смо оствариле клупски циљ. Након тога први пут сам добила позив селектора Стевана Љубичића у репрезентацију. Убрзо сам и дебитовала на позицији стартног примача, што је велика част. Надам се да сам оправдала очекивања. Успјеле смо други пут у историји да се пласирамо на Европско првенство. Први пут ћу играти на Евру што је за мене сјајан успјех. Да се вратим још мало на мој клуб. У нову сезону смо ушле са подмлађеном екипом и новим тренером Радмилом Марковић. Многи нису вјеровали да можемо наставити да побјеђујемо и освајамо трофеје, али ми смо се издигли изнад свега, о чему свједочи и тријумф у 29. финалу Купа Српске прошлог викенда у Градишци. Надам се да ћемо у новој години одбранити пехаре у шампионату и Купу БиХ - истакла је Биберџићева.

Млада одбојкашица поред наступа у селекцији БиХ и у дресу Јединства имала је прилику да се окуша против многих искуснијих играчица, великих имена, које је до јуче имала прилику да гледа само на телевизији.

- Феноменално искуство. Да ми је неко прије годину, двије рекао да ћу играти против свих тих играчица, односно да ћу бити дио тима са Дајаном Бошковић, Анђелком Радишковић и осталим дјевојкама, не бих му вјеровала. Част ми је била тренирати са њима, бити дио истог састава. Предиван је осјећај играти на том нивоу, сусрести се са таквим професионалцима. Надам се да ће бити још оваквих успомена. Имаћу прилику сад на Европском првенству да заиграм против Италије, што је за мене велики успјех - закључила је Биберџићева.

Сестра ривал на терену

Јованина три године старија сестра Анђела игра за бањалучки Борац. Прије непуних 15 дана имале су дуел у првенственом сусрету.

- Некада смо заједно играле и било ми је незамисливо да играмо једна против друге. Има мала анегдота са тог првенственог меча. Наш капитен Ајла Омерхоџић није могла играти па сам ја понијела траку, а са друге стране Анђела је предводила Борац. Невјероватан је осјећај, пуно је емоција, прелијепо је играти против сестре. Вољела бих поново да заједно заиграмо - рекла је Биберџићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана