ПРЕДСТАВЉАМО ... Јелена Гајић, кандидат Атлетског савеза: Живи олимпијски сан

Дејан Марић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Јелена Гајић, кандидат Атлетског савеза: Живи олимпијски сан

БАЊАЛУКА - Атлетичарка Прњавора Јелена Гајић у години на измаку проширила је колекцију златних одличја и рекорда, чиме је заслужила номинацију Атлетског савеза за традиционалну акцију нашег листа - Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Гајићева је заблистала пуним сјајем у дисциплинама 400 и 800 метара, пошто је у истим доминантно освојила злата на првенствима БиХ и Српске, док је стигла и да обори дворанске рекорде на обје дионице (55,91 секунд, 2:06,66 минута). Уз све набројано, стална репрезентативка је кампању заокружила слављем на Свесрпском купу.

Иако је доминирала, Јелена тврди да су резултати могли бити још бољи да није била инфицирана вирусом корона.

- Могу бити само дјелимично задовољна сезоном. Зимски дио био је добар и у том периоду сам поправљала све рекорде. А онда ме је “ковид” инфекција спријечила да тренирам мјесец и по. Због ње сам пропустила Балканијаду, неколико јаких европских митинга и изгубила континуитет резултата. Нисам могла да досегнем свој ниво и због тога остаје жал - изјавила је Гајићева.

Сјајна атлетичарка побиједила је “ковид”, успјешно се вратила тренажном процесу и с нестрпљењем очекује нове изазове.

- Сада сам у много бољем тренингу. Напорно се спремам за фебруарска такмичења у којима желим да поправим властите рекорде и испуним норму за Европско дворанско првенство - додала је узданица АК Прњавор.
Гајићева је себи зацртала главни циљ у каријери - наступ на Олимпијским играма и од њега неће тек тако одустати.

- Дугорочна амбиција је Париз 2024. Немамо баш превеликих могућности и услове, као студент не могу ни да идем на неке дуже припреме, али вјерујем да је олимпијска норма остварива - закључила је Гајићева.

Хвала Савезу

Јелена Гајић је 2019. године у акцији нашег листа заузела шесто мјесто. Овог пута поново је међу кандидатима што јој је, како каже, награда за сав уложен труд и напоран рад.

- Част ми је што сам баш ја предложена испред Атлетског савеза Републике Српске. Овим путем желим да захвалим челницима савеза и на подршци и на номинацији - јасна је Гајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана