ПРЕДСТАВЉАМО: Јелена Гајић, кандидат Атлетског савеза Републике Српске: Иза мене година из снова

Никола Лучић
ПРЕДСТАВЉАМО: Јелена Гајић, кандидат Атлетског савеза Републике Српске: Иза мене година из снова

БАЊАЛУКА - Сјајни резултати чланице Атлетског клуба Прњавор Јелене Гајић у години на измаку нису прошли незапажено Атлетском савезу РС, који ју је предложио управо као кандидата за Избор најбољег спортисте Републике Српске за 2019. годину.

Прњаворчанка иза себе има годину из снова, а најбољи резултат остварила је на Европском тимском првенству у Скопљу, гдје је у трци на 800 метара заузела прво мјесто, остваривши лични и рекорд Републике Српске. Она је тактички одлично истрчала дионицу за два минута, пет секунди и 77 стотинки, донијевши свом тиму максималан број бодова. 

- То ми је један од најдражих успјеха у досадашњој каријери. Иако смо очекивали да будем у најбољој форми на Европском првенству у Шведској у јулу, испоставило се да сам на врхунцу била у Скопљу, гдје сам се окитила златом. Поред тога, значајно је издвојити и сребрно одличје са Балканског шампионата, гдје сам освојила прву самосталну сениорску медаљу и само неколико стотинки била удаљена од злата - рекла је Гајићева. 

Крајем јануара и почетком фебруара текуће године учествовала је на првенству Медитерана у Француској, гдје је била пета, док је дошла и до титула првакиње БиХ и РС на 400 и 800 метара.

Напорним радом доказала је да се шампиони стварају само јаким тренирањем и великом преданошћу, без чега је јако тешко доћи у позицију да, у све јачој конкуренцији, изборите неку од медаља. 

- Дефинитивно могу да кажем да иза себе имам сјајну сезону. Велику захвалност дугујем и тиму који даје све од себе да свако такмичење дочекам у најбољој форми. То што сам ушла у избор за најбољег спортисту заиста много значи и представља додатни мотив да у наредном периоду наставим да тренирам још јаче - поручила је Гајићева.   

Као главни циљ за наредну сезону истакла је испуњавање норме за Европско првенство у Француској, које ће бити одржано у Паризу од 26. до 30. августа. 

- Уз то, желим да оборим и рекорд БиХ у дворани стар 30 година, међутим, норма за првенство Старог континента се на неки начин намеће сама по себи. Осјећам да сам спремна за то и даћу све од себе да испуним зацртане циљеве - закључила је Гајићева.
 

Примјеран студент

Гајићева је и успјешан студент на Факултету физичког васпитања и спорта у Бањалуци, гдје свакодневно тренира два до три часа и бруси форму за наредна такмичења.

Освајањем медаља у 2019. години прекинула је низ од 18 година од времена када је посљедњу атлетску медаљу у Прњавор донијела Мирјана Калајџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана