ПРЕДСТАВЉАМО … Ивана Радовић, кандидат Одбојкашког савеза: Печат на доминацију

Дејан Марић
ПРЕДСТАВЉАМО … Ивана Радовић, кандидат Одбојкашког савеза: Печат на доминацију

БРЧКО - Фочанска одбојкашица Ивана Радовић у години на измаку била је неизоставни члан шампионског састава Бимал Јединства, а сјајним играма у дресу брчанских “принцеза” заслужила је номинацију за традиционалну акцију нашег листа Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Радовићева је блистала, баш као и њене саиграчице, које су освајањем Купа Републике Српске, Купа БиХ те првенства БиХ удариле печат на дугогодишњу доминацију. Сјајну годину Фочанка је заокружила успјешним наступима у репрезентацији те наградом за најбољу одбојкашицу Српске.

- Стварно морам да будем задовољна. Са Јединством сам освојила три пехара, наша шампионска серија траје већ 14, 15 година, чиме смо показале да смо без премца - изјавила је Радовићева.

Ивана вјерује да би “принцезе” могле да направе већи искорак на међународном плану када би имале боље услове и могућности какве имају ривалке на великој сцени:

- Код нас наступају само домаће играчице, што се не може рећи за екипе са којима се састајемо у Европи. То је најбољи показатељ односа улагања. За европски искорак су потребна већа улагања, клуб мора да добије значајнији вјетар у леђа.

Радовићева ће 2021. годину памтити и по томе што је са репрезентацијом БиХ освојила Сребрну лигу, а затим заиграла и на Европском првенству.

- Европском лигом смо изненадиле и саме себе. Мислим, надале смо се успјеху, али то је био баш велики подвиг, јер смо наступиле први пут. Исто се може рећи за Шампионат Европе. Играти против најбољих на свијету била је велика част - закључила је Радовићева.

Нови изазов

Ивана Радовић већ шесту сезону носи дрес брчанских “принцеза”. И, извјесно је да са Јединством неће почети седму кампању.

- Уговор ми истиче на крају првенства. Послије шест година у клубу вољела бих нови изазов, да се опробам у иностранству. Ту сам још једну полусезону, а на љето ћемо видјети - нагласила је Радовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана