ПРЕДСТАВЉАМО: Игор Игњатовић, кандидат Кошаркашког савеза инвалида: Водио Врбас до пет трофеја

Н. В.
ПРЕДСТАВЉАМО: Игор Игњатовић, кандидат Кошаркашког савеза инвалида: Водио Врбас до пет трофеја

Бањалука - Капитен Кошаркашког клуба инвалида Врбас Игор Игњатовић номинован је за спортисту године Републике Српске због изузетних резултата у 2016. години.

Ова година је била најтрофејнија у историји клуба, који је освојио пет трофеја Куп РС, Куп БиХ, Лигу РС и БиХ, те Регионалну НЛБ лигу. Поред тога, Врбас је први пут играо Челенџ куп, а Бањалука је добила све похвале за организацију најквалитетнијег клупског такмичења у Европи.

- Челенџ куп је завршница Евролиге, и ту учествује осам најбољих клубова Европе. У Европи постоји 3.038 клубова кошарке у колицима, а ми смо били међу најбољим, тако да смо презадовољни. Бањалука је за организацију добила деветку. Велика је била одговорност и на нама и на граду, али смо успјешно све обавили и на то смо веома поносни - рекао је Игњатовић.

Екипа Врбаса ушла је у нову сезону значајно ослабљена одласцима двојице кључних играча, али Игњатовић истиче да ће дати све од себе да понове исте резултате и у овој сезони.

- Лош нам је и здравствени биланс, ево и ја сам повредио кључну кост и паузираћу око седам седмица, па ми је тешко гледати свој тим како игра а ја не могу као капитен да им помогнем. Међутим, ми ћемо дати све оде себе, јер  од 9. до 12. марта играмо Евролигу 2 у Бечу против исто јаких тимова па ћемо видјети гдје је наше мјесто - рекао је Игњатовић.

Осим успјеха на паркету, Игњатовић је био вођа делегације БиХ на Параолимпијским играма у Рију. Из Бразила носи лијепе успомене, очаран љепотама града, али и самом организацијом велике спортске смотре.

- Велико је задовољство што сам добио такву привилегију, такво искуство се никад не заборавља, а врхунац сваког спортисте је да учествује на таквом догађају. Организација је била одлична, имали смо врхунске услове, па нисмо морали много да бринемо. Рио је са свим својим врлинама и манама прелијеп град. Успјели смо и да освојимо једну медаљу, јер су одбојкаши дошли до финала - рекао је Игњатовић.

Закон о спорту

Као и већина клубова у региону, ни Врбасу не цвјетају руже на финансијском плану.

- Без нашег предсједника Маринка Умичевића наши успјеси не би били могући. Од институција добијамо новац на кашичицу и чини ми се да ће све тако бити док не буде усвојен нови Закон о спорту - рекао је Игњатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана