ПРЕДСТАВЉАМО ... Горан Закарић, кандидат Фудбалског савеза: Важна карика Борчевих успјеха

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Горан Закарић, кандидат Фудбалског савеза: Важна карика Борчевих успјеха

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у прошлој сезони други пут у историји постали су шампиони БиХ, а један од најзаслужнијих што је пехар завршио на Градском стадиону је Горан Закарић.

Он је у прошлој сезони постигао 12 погодака за “црвено-плаве” и уз то уписао још осам асистенција, што је био разлог да буде проглашен најбољим играчем Премијер лиге у сезони 2020/21, али и што га је Фудбалски савез Републике Српске предложио као кандидата за 67. традиционалну акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

- Сви смо заслужни за титулу, од играча, стручног штаба, Управе, до свих запослених у клубу. Што се тиче признања за најбољег играча Премијер лиге БиХ, оно ми стварно годи, мада тога не би било да нисам био дио складне цјелине, која је дисала као један. Наиме, други дио прошле сезоне одиграли смо као из снова и више него заслужено смо стигли велику предност Сарајева. Остаје жал што нисмо освојили дуплу круну, јер смо у финалу поклекли са пенала против тима са “Кошева” - истакао је Закарић.

Мало је недостајало да Борац сјајну серију настави и у Лиги шампиона. Надокнадили су два гола минуса против румунског Клужа, али су поклекли у продужетку.

- Нажалост, постали смо прва жртва промјене правила гола у гостима. То нас је много пореметило на почетку сезоне и дуго је требало да се вратимо на прави колосијек. Ипак, успјели смо да серијом добрих резултата први дио првенства завршимо на трећем мјесту, а стигли смо и до четвртфинала Купа БиХ. Све су то добри аргументи да на прољеће Борац по трећи пут узастопно избори пласман на међународну сцену - додао је Закарић, који је у првом дијелу сезоне постигао један гол и уписао 11 асистенција.

Уговор

Горану Закарићу уговор са Борцем истиче 31. јануара 2022. године и још није познато да ли ће остати на Градском стадиону или ће промијенити средину.

- У наредним данима разговараћу са челницима клуба и веома брзо ће бити познато да ли ћу остати у Борцу. Сигурно је да су ове двије године међу “црвено-плавима” донијеле много лијепих тренутака - нагласио је Закарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана