ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза РС: Са Бањалуком помео ривале

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза РС: Са Бањалуком помео ривале

Бањалука - Трећи пут у посљедње четири године Драшко Вујковић (24) кандидат је Ватерполо савеза РС за акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Прве године није се нашао на листи најбољих, док је друге заузео девето мјесто, а сада се нада да ће поново бити међу најбољима.

- Нова номинација је награда за сав труд који сам уложио ове, али и претходних година. Као што сам и раније говорио, лијепо је када те матични савез предложи за акцију “Гласа Српске” јер то аутоматски значи да те сматра за најбољег ватерполисту те године, што је велико признање. Оно уједно носи и одговорност јер након тога идуће године морате бити још бољи да оправдате указано повјерење - изјавио је Вујковић.

Са Бањалуком је био доминантан у БиХ и ове године, док је поново наступао у Првој Б лиги Србије. Ипак, нису имали довољно финансијских средстава да наступе у квалификацијама за Лигу шампиона.

- Помели смо конкуренцију у БиХ, гдје нисмо имали адекватног ривала и све то је резултат наших игара у Првој Б лиги Србије. Ово нам је четврта сезона да играмо са много јачим клубовима од нас и сваке смо много научили. Да њих нема, питање је колико бисмо утакмица играли током сезоне јер код нас нема много клубова који се такмиче у сениорској конкуренцији. На основу тог искуства и знања без већих проблема стигли смо до пехара шампиона и Купа БиХ. Остаје жал што поново нисмо играли у квалификацијама, да видимо колико смо напредовали када се поредимо са европским клубовима - казао је Вујковић.

Дипломски испит дијели га од дипломе професора физичког васпитања, али још неће престати да се бави ватерполом.

- Планирам и даље да играм и за сада не помишљам на одустајање јер ме још држи воља за игром и такмичењем. Једног дана, када скинем капицу, сигурно је да ћу остати у спорту. Волио бих да будем тренер и останем на базену те радим са млађима - додао је Вујковић.

Успјеси

Вујковић је једини сениорски екипни првак и освајач Купа БиХ за 2016, 2017. и 2018. годину. Био је најбољи играч репрезентације БиХ на досадашњим турнирима Сарајево челенџ 2016, 2017. и 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана