ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Ђуран, кандидат Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Српске: Упорношћу до титуле

Дејан Кондић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Ђуран, кандидат Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Српске: Упорношћу до титуле

БАЊАЛУКА – Одбојкашки клуб инвалида Бањалука један је од најтрофејнијих спортских колектива у инвалидним спортовима. Један од најбољих играча тог клуба је Драган Ђуран, кандидат Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Српске за најбољег спортисту у “Гласовом” избору.

Одлични одбојкаш са својим клубом 17 пута био је шампион Републике Српске. Једна од најдражих титула Ђурану и друштву управо је ова посљедња освојена у сезони иза нас.

- Доста смо тренирали, напорно радили и припремали се. Физички је било доста напорно. Сви смо се дали у ово што смо направили. Имам велики број пријатеља који су се бавили и валидном одбојком, па су нам потврдили да је доста напорнија сједећа од валидне одбојке. Што се титуле тиче, с обзиром на то да смо били у играчком дефициту, затим мање смо тренирали, свашта нам се издешавало, али успјели смо, прије свега захваљујући великој упорности. Ми смо екипа која игра 20 година заједно, као породица смо и знамо ко шта може да пружи на терену у датом моменту. Куп смо изгубили од градског ривала Борца. Нијансе су одлучивале. Повели смо са 1:0 у финалу купа, али није нам се дало – рекао је Ђуран.

Управо је освајање купа, уз првенство велики циљ Бањалучана у текућој сезони.

- Желимо одбранити титулу шампиона Републике Српске. На добром смо путу, јер смо у првој полусезони непоражени. Вјерујем да ћемо успјети. Надам се да ћемо успјети да освојимо и куп. Играћемо и неколико турнира отвореног типа у Европи, али све зависи од средстава – истакао је Ђуран.

Бањалучани могу да се похвале и четвртим мјестом у Евролиги.

- С обзиром на то да смо у Мисловицама прошле године освојили друго мјесто, могли смо можда и боље у Терму ове године, али ипак је успјех бити у пет најбољих тимова у Европи – закључио је Ђуран.

Врле

Одбојкаши Бањалуке имају одличну атмосферу у екипи, али и око ње, то је опште познато. Путовања на турнире пуна су анегдота.

- Прошле сезоне имали смо задовољство да нас прати и уз нас буде наш познати физиотерапеут и наш брат, Борис Врховац Врле. Са њим је увијек занимљиво и било је доста анегдота - уз осмијех је рекао Ђуран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана