ПРЕДСТАВЉАМО: Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Пригрлио трофеј Купа

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Пригрлио трофеј Купа

ЛАКТАШИ - Другу годину заредом Далибор Илић приједлог је Кошаркашког савеза Републике Српске за традиционалну акцију “Гласа” Избор десет најбољих спортиста РС. Прошле године заузео је друго мјесто, док је ранијих година био међу перспективним спортистима које је награђивало Министарство породице, омладине и спорта РС.

Момак рођен у Вишеграду 2000. године и даље је члан Игокее са којом наступа у АБА лиги гдје има запажену минутажу баш као и у Лиги БиХ.

- Нова номинација Савеза значи да цијене моје наступе у АБА лиги, Лиги БиХ и јуниорским турнирима регионалног такмичења. Сама номинација велико је признање, а ако будем међу десет најбољих то ће бити једна врста награде за мене. Друго мјесто прошле године било је велико изненађење за мене и био сам пресрећан због добијања награде јер знам који су све кошаркаши раније били номиновани, али и такмичари из осталих спортова - рекао је Илић.

Прошла сезона на регионалном плану није била најсјајнија мада је са саиграчима на самом крају успио да избори опстанак док је стигао до трофеја у Купу БиХ.

- Послије серије лошијих резултата у АБА лиги, која је носила велики притисак јер смо се борили за опстанак, успјели смо освојити Куп БиХ на домаћем терену који нам је на крају дао велики вјетар у леђа, подигао самопоуздање да у наставку лиге изборимо опстанак - изјавио је Илић.

Са јуниорским тимом Игокее одбранио је треће мјесто на завршном турниру АБА лиге у Славонском Броду гдје је изабран у најбољу петорку. Иако је био стандардни члан сениорског тима био је прикључен млађој екипи у којој се одмах наметнуо као лидер.

- У посљедњој утакмици на полуфиналном турниру АБА лиге против најталентованије екипе Меге изборили смо пласман на финални турнир АБА лиге. Изгубили смо од Црвене звезде у полуфиналу, али смо се успјели подићи након пораза и у утакмици за треће мјесто савладати Цедевиту која нам је нанијела пораз у групи. Славили смо мојом тројком у посљедњим секундама што ми је најдража тројка у каријери - казао је Илић.

Репрезентација Србије

Био је капитен У19 селекције Србије која се није прославила на Свјетском првенству.

- Као шампиони Европе пласирали смо се на СП гдје смо одлично отворили такмичење побједама над Кином, Порториком и Француском те као непоражена екипа прошли у шеснаестину финала. Убједљивом побједом над Филипинима, пласирали смо се у осмину финала гдје нас је сачекала Литванија која је била У16 шампион Европе од које смо у продужетку несрећно изгубили. У разигравању од петог до осмог мјеста изгубили смо од Русије да би затим побиједили Канаду и завршили на седмом мјесту што је било разочарање за нас - казао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана