ПРЕДСТАВЉАМО ... Божидар Вучуревић, кандидат Џудо савеза: Почиње “операција Париз”

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Божидар Вучуревић, кандидат Џудо савеза: Почиње “операција Париз”

БАЊАЛУКА - Иза младог требињског џудисте Божидара Вучуревића је још једна успјешна година и зато не треба да чуди што га је другу годину заредом матични савез предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Овај младић, који ће 18. јануара прославити 21. рођендан, прошле године је наступио на седам такмичења и освојио седам златних медаље, а ове је освојио осам првих мјеста и једно треће на девет смотри на којима је учествовао.

- Освојио сам златне медаље на првенству Српске у јуниорској и сениорској конкуренцији, а исти успјех сам поновио и на шампионату БиХ. На меморијалном турниру “Синиша Вукелић” у Лакташима био сам најбољи у конкуренцији јуниора, али и сениора, док сам на турниру “Милош Мрдић” у Требињу наступио у јуниорској конкуренцији и освојио злато. Био сам најбољи и међу сениорима на турниру у Бањалуци, а једино треће мјесто је освојено на Европском купу за јуниоре у Сарајеву - рекао је Вучуревић, који наступа у категорији до 81 килограм.

Због повреде лигаманета рамена није наступио на јуниорском првенству Европе у Луксембургу и јуниорском шампионату свијета у Италији.

- Жао ми је због тога, али шта да се ради. Од наредне године више немам право наступа за јуниоре, тако да се окрећем само сениорском смотрама. Мој план је да у 2022. години наступам само на великим турнирима и тако почнем да сакупљам бодове за Свјетску ранг-листу, која је пресудна за пласман на Олимпијске игре у Паризу 2024. године - наставио је Вучуревић.

Прошле године се у избору најбољих спортиста нашао у одабраном друштву.

- Заузео сам девету позицију и то је за мене стварно био величанствен осјећај. Сигурно велики стимуланс за наставак каријере, јер видим да неко цијени мој труд и рад - додао је Вучуревић.

Факултет

Вучуревић већ другу годину борави у Бањалуци, гдје студира на Факултету безбједносних наука.

- Прва година је иза мене, за сада иде све по плану. Успјешно усклађујем учење, тренинге и одласке на такмичења. Пошто сам далеко од куће не могу да тренирам у матичном клубу Леотару, али то ми не смета. Наставио сам са радом у Џудо клубу Бањалука - нагласио је Вучуревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана