Министарство породице, омладине и спорта уз “Гласов” Избор спортисте: Подршка традицији и правим вриједностима

Душан Репија
Министарство породице, омладине и спорта уз “Гласов” Избор спортисте: Подршка традицији и правим вриједностима

БАЊАЛУКА - Значајну подршку и снажног партнера у организацији Избора десет најбољих спортиста Републике Српске “Глас Српске” има у Министарству породице, омладине и спорта.

Баш као и претходних година, министарство на чијем је челу Соња Давидовић угостило је представнике “Гласа” који су је упознали са током припрема за најстарију манифестацију оваквог типа у региону. С обзиром на специфичне околности и епидемиолошку ситуацију, манифестација ће ове године бити одржана на нешто другачији начин, али ће спортисти 66. пут бити награђени за остварене резултате. За разлику од претходних година завршна манифестација неће бити одржана у Банском двору уз присуство неколико стотина спортиста, спортских радника и људи из политичког и културног живота Српске, а додјела награда биће обављена у студију Радио-телевизије Републике Српске (21. децембар, 20.10 часова). Министарство породице омладине и спорта ће као и до сада том приликом наградити десет најталентованијих спортиста Српске узраста од 14 до 18 година и једног спортисту с инвалидитетом.

- Изузетно ми је драго што “Глас” неће прекинути традицију ни у години која је тешка за спорт као и за све остале гране друштва. Вриједности које промовишу наши спортисти и ова манифестација су нешто најљепше што имамо. Организатори се труде да сваке године оду корак даље и подигну летвицу, а наше је да их подржимо колико можемо и будемо истински партнер - рекла је Давидовићева.

Директор “Гласа” Борис Дмитрашиновић нагласио је да је свака помоћ при организацији овако великог догађаја добродошла.

- Посебно нас радује што дуги низ година имамо одличну сарадњу са ресорним министарством. Сваке године наиђемо на разумијевање, чујемо ријечи охрабрења и добијемо подршку, коју, надам се, оправдамо на најбољи начин. У потпуности смо се прилагодили ситуацији и за сада све иде својим током. Публике нажалост неће бити ове године, а учинићемо све да људи који буду гледали пренос на телевизији не осјете никакву разлику у односу на претходне године - рекао је Дмитрашиновић.

Осим Избора десет најбољих спортиста биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, плакета за допринос јачању специјалних и паралелних веза Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за изузетан спортски подухват године, плакета постхумно као и “Златно перо - Лимун Папић” намијењено најбољем спортском новинару Српске за текућу годину.

Прва сједница жирија

Прво засједање стручног жирија којем предсједава прослављени ватерполиста и један од најтрофејнијих ватерполо стручњака свих времена Дејан Савић биће одржана данас у просторијама “Гласа Српске”. Први задатак жирија биће верификовање приједлога који су стигли из струковних савеза, а потом и скраћивање листе на десет кандидата. Посљедња сједница као што је дугогодишња пракса биће одржана на дан манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана