Миљковић на челу жирија Гласовог избора набољег спортисте Републике Српске

Милан Зубовић
Миљковић на челу жирија Гласовог избора набољег спортисте Републике Српске

Бањалука - Прослављени српски одбојкаш Иван Миљковић предсједаваће жирију 64. Избора најбољег спортисте Републике Српске који организује “Глас Српске”.

У години коју је обиљежила женска одбојкашка репрезентација Србије освајањем титуле шампиона свијета, док је мушка “за длаку” остала без медаље, избор за првог човјека традиционалне манифестације само је логичан слијед догађаја. Златни олимпијац из Сиднеја до прије неколико дана обављао је функцију првог потпредсједника Одбојкашког савеза Србије, па његове заслуге за наведене резултате нису мале.

- Изузетно сам почаствован што сам добио прилику да учествујем у избору најбољег спортисте Републике Српске. Већ сам упознат са правилима и процедуром избора, тако да се надам да ћемо без грешке обавити посао и изабрати најбоље. Такође, драго ми је што се враћам у Бањалуку после два месеца, јер су наше даме на величанствен начин испраћене из “Борика” у Јапан, где су покориле свет - рекао је Миљковић.

Завршна манифестација биће одржана 21. децембра у Банском двору, али организаторе до тада чека много посла.

- У понедјељак смо послали дописе свим спортским савезима да нам до 23. новембра доставе имена кандидата испред својих спортова. Када нам пристигну приједлози, на првој сједници жирија ћемо их верификовати. Почетком децембра одржаћемо другу сједницу, гдје ћемо скратити листе кандидата, а трећа сједница биће одржана непосредно пред проглашење побједника, дакле 21. децембра - рекао је уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија.

Поред Миљковића и Репије, чланови жирија су помоћник министра породице, омладине и спорта Драган Јаћимовић, бивши рукометаш Срђан Тривунџа, актуелни селектор младе фудбалске репрезентације БиХ Винко Мариновић, уредник спортске редакције РТРС-а Драган Новаковић и уредник спортске редакције “Независних новина” Горан Караћ. Титула најбољег спортисте за 2017. годину отишла је у руке одбојкашице Ане Гајић.

Награде у 11 категорија

Поред избора десет најбољих спортиста и најбољег од њих, биће додијељено још десет признања. По други пут биће изабран најбољи спортиста из РС (у конкуренцију улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде негдје другдје). Признање ће отићи у руке најбољем тренеру за 2018, амбасадорима спорта Српске, те ће бити додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних веза РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године. Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, плакета “Гласа” постхумно, те “Златно перо - Лимун Папић”, које ће добити најбољи спортски новинар ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана