Листа скраћена на десет имена

Никола Лучић
Листа скраћена на десет имена

Бањалука - Стручни жири 64. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске обавио је лакши дио посла скративши листу на десет кандидата који ће се 21. децембра појавити на сцени Банског двора, а на трећој сједници, на дан избора, поредаће их од десетог до првог мјеста.

Посао члановима жирија којем ове године предсједава прослављени одбојкаш Иван Миљковић није био нимало једноставан ни приликом скраћивања листе, а тек их очекује најосјетљивији дио задатка. Миљковић је због раније преузетих обавеза био спријечен да присуствује сједници, али је упознат са свим детаљима, а и његов глас биће вреднован на посљедњој сједници.

- Упоређујући резултате у текућој години, остварења на домаћој и међународној сцени, а имали смо у виду и потенцијал сваког од такмичара, изабрали смо десет најбољих. С обзиром на то да је пет, шест кандидата остварило приближно једнаке резултате, имаћемо јако тежак посао да изаберемо најбољег, али ће то бити онај ко заслужује - рекао је члан жирија Винко Мариновић.

По устаљеној пракси, имена десет одабраних неће бити објављивана све до саме манифестације. Осим ове категорије, скраћене су листе кандидата у 11 осталих.

- Посебно је јака конкуренција у категорији за најбољег спортисту из Републике Српске, с обзиром на то да су одбојкашице Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић покориле свијет са репрезентацијом Србије, ту је и вицешампион Европе у џуду Немања Мајдов и многи други потекли са наших простора, који углавном наступају за репрезентацију Србије - рекао је уредник спортске редакције "Гласа Српске" Душан Репија.

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске биће одржан 21. децембра у Банском двору са почетком у 20.10 часова уз директан пренос на РТРС-у, када ће бити познато ко ће наслиједити одбојкашицу Ану Гајић на трону.

Министарство дијели стипендије

Дугогодишњи партнер "Гласа Српске" у организацији је Министарство породице, омладине и спорта, које ће додијелити 11 стипендија најталентованијим спортистима.

- Стипендије ће добити десет перспективних спортиста и један талентовани кандидат међу спортистима са инвалидитетом - рекао је помоћник министра породице, омладине и спорта Драган Јаћимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана