ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Славољуб Будеша, кандидат Кик-бокс савеза РС: Без припрема до бронзе у Мађарској

Душан Репија
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Славољуб Будеша, кандидат Кик-бокс савеза РС: Без припрема до бронзе у Мађарској

Бијељина - Члан кик-бокс клуба Пантер из Бијељине Славољуб Будеша кандидат је Кик-бокс савеза РС за Избор десет најбољих спортиста Српске.

Момак који је напунио 21 годину прошао је све селекције клуба од пионира до сениора, а у години на измаку направио је највећи успјех у досадашњој каријери. На трећем Свјетском првенству у кик-боксу, које је одржано у Будимпешти, освојио је бронзану медаљу, а тај успјех је већи када се има у виду да је због недостатка финансијских средстава био једини кик-боксер који се на наведеном такмичењу борио без званичних припрема.

- Сигурно би медаља била сјајнија да сам имао адекватне припреме. И овако смо био врло близу узласка у финале, јер сам полуфинале изгубио у посљедњим секундама од будућег првака свјета - рекао је Будеша.

Осим овог успјеха постао је вицешампион Балкана у кик-боксу, а вишеструки је првак БиХ у јуниорској и сениорској конкуренцији, те првак БиХ у фул контакту када је проглашен за најбољег борца турнира у Фочи.

- Очигледно је да је Будеша један од најперспективнијих кик-боксера у Европи и свијету и да има потенцијал да буде шампион свијета, као и да град Бијељина, Република Српска и БиХ треба да створе нормалне услове за тренинг и припреме за велика такмичења, како њему тако и свим другим успјешним спортистима - рекао је предсједник Пантера Димитрије Јовановић.

Од свог оснивања 2006. године до данас клуб се сам финансирао, али због недостатка финансијских средстава више то није у могућности и доведен је у питање његов опстанак, па је ово уједно и апел надлежним да притекну у помоћ колективу који ствара шампионе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана