ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Милица Карановић, кандидат Теквондо асоцијације РС: Сребро из Турске подстрек за даље

Душан Репија
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Милица Карановић, кандидат Теквондо асоцијације РС: Сребро из Турске подстрек за даље

Дервента - Најмлађи кандидат за овогодишњи избор најбољег спортисте Републике Српске је теквондоисткиња Милица Карановић.

Иако још није напунила 18 година, такмичарка из Дервенте успјешно се носи са много старијим и искуснијим, па је због постигнутих резултата у текућој години завриједила номинацију Теквондо асоцијације Републике Српске. На домаћим татамијима више јој нема равне у категорији до 59 килограма у апсолутној конкуренцији, јер је освојила Куп Републике Српске у Угљевику, те прво мјесто на једном од најјачих турнира „Сокол опен“ у Бијељини. Ипак, највреднији резултат у њеној досадашњој каријери је сребрна медаља са Балканског првенства у Турској у јуниорској конкуренцији.

- Остварила сам двије побједе против домаћих такмичарки, а онда у тијесној борби изгубила од представнице Македоније, што је било довољно за сребро. Задовољна сам својим наступом иако сам уз мало среће могла и до златне медаље - рекла је Карановићева.

Судбина такозваних малих спортова је таква да највећи таленти због лоших услова и мањка подршке у тренутку када би требало да покажу највише, одлучују да дигну руке од свега и окрећу се нечем уз шта је будућност много сигурнија. На срећу, Карановићева је сто одсто фокусирана на теквондо, што је потврдио и њен тренер Горан Теофиловић, па би могла да постигне много, јер јој талента и радних навика не не недостаје. 

  • Вјерујем да могу направити још боље резултате и даћу све од себе да то урадим. Још идем у средњу школу, па ћу бар још годину или двије учинити све како би напредовала у теквондоу. Надам се да ћемо до тада имати боље услове и већу подршку, јер клубови и родитељи не могу сами да изнесу терет трошкова, који су све већи како напредујете у каријери - рекла је Карановићева.

Номинација

Номинација Теквондо асоцијације Републике Српске много јој значи.

- Не могу да будем незадовољна јер се налазим међу 19 најбољих спортиста. То је велика ствар и признање за сав труд који сам уложила од 2010. године када сам почела да тренирам теквондо - рекла је Карановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана