ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Давор Калат, кандидат Куглашког савеза: Рекорд као доказ квалитета

Глас Српске
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Давор Калат, кандидат Куглашког савеза: Рекорд као доказ квалитета

Теслић - Члан теслићког Минерала Давор Калат кандидат је Куглашког савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у акцији „Гласа Српске“.

Рођен је 3. новембра 1958. године у Книну, а куглањем се бави више од 20 година. Стандардни је репрезентативац и повремени капитен репрезентације Републике Српске, а у својој богатој каријери, поред многобројних успјеха на појединачним такмичењима које је крунисао титулом првака БиХ 2002. године, треба свакако издвојити седам шампионских титула Премијер лиге освојених са Книном, Металмаксом и Слободом.

- Велика је част бити изабран од стране Куглашког савеза. Ово је потврда доброг рада и резултата и надам се да ћу у истом ритму наставити и наредне године. Велико признање и за мој клуб Минерал и подстрек за неке нове успјехе - рекао је Калат.

Актуелни је појединачни вицешампион Републике Српске, а дугогодишњи је власник свјетског рекорда у дисциплини микс са Насихом Селимовић, постигнутог у Кошицама 2007. године. Најбољи је играч лиге Републике Српске у прошлој години и прољећном дијелу сезоне ове године. Био је најзаслужнији за шампионску титулу Минерала.

  • Клуб сваке године напредује и можемо очекивати још боље резултате. Ту сам да својим искуством помогнем, сада смо у Премијер лиги БиХ, гдје је јача конкуренција и битно је да растемо свакодневно - додао је Калат.

Прва номинација

Искусном Калату ово је прва номинација у 63 године дугој „Гласовој“ акцији.

- Ово је велико признање за дугогодишњи труд који сам уложио у куглање. Резултати стоје као потврда успјешних наступа, а сада је стигла ова номинација као награда за све - рекао је Калат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана