Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Лука Петровић на челу Организационог одбора

Душан Репија
Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Лука Петровић на челу Организационог одбора

БАЊАЛУКА - Генерални директор “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић биће на челу Организационог одбора 68. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске.

Њему ће ово бити други пут да предсједава одбором који ће допринијети да завршна манифестација која је заказана за 12. децембар буде на највишем могућем нивоу.

Петровић није крио задовољство што му је поново припала одговорна функција, те је нагласио да ће учинити све што је у његовој моћи како би “Гласу Српске” помогао и олакшао организацију најстаријег догађаја оваквог типа у региону.

- Колико је значајна ова манифестација најбоље говори традиција. Захвалан сам директору и уређивачком колегијуму “Гласа Српске” који су ми пружили част да будем на челу Организационог одбора, што сам с радошћу и прихватио. Као и увијек до сада, предузеће које престављам “Електропривреда РС” помоћи ће у организацији саме манифестације јер је ријеч о спорту и снази Српске - навео је Петровић.

Подвукао је како је важно да Српска улаже у спорт и промовише најбоље екипе и појединце који нас увијек обрадују успјесима широм свијета.

- Ту је и стручни жири који ће сигурно дати најреалније оцјене и изабрати најбоље од најбољих. И пред њима је тежак задатак, али не сумњам да ће га урадити на врхунски начин. Када се тачно зна ко шта ради, не може да не буде онако како сви прижељкујемо - рекао је Петровић.

Директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић нагласио је да је свака помоћ при организацији врло значајна, те да је “Електропривреда РС” годинама уз Избор најбољих спортиста.

- Сви знамо у каквом времену живимо и колико је тешко организовати било шта, а камоли кровну манифестацију када је у питању спорт Српске. Зато сам изузетно срећан што нам је “Електропривреда РС” на челу са Луком Петровићем савезник на овом путу и сигуран сам да ћемо још једном сви заједно ријешити задатак без грешке - рекао је Дмитрашиновић.

Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта Републике Српске, плакета за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, награда за најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо - “Лимун Папић”, као награда најбољем спортском новинару Српске.

Прва сједница идуће седмице

Као што је познато на челу овогодишњег стручног жирија је прослављени рукометаш Драган Шкрбић, а прва сједница биће одржана идуће седмице. Савези имају рок до 14. новембра да доставе номинације, а потом ће на првом засједању комисије бити усвојене листе кандидата. Још увијек титулу најбољег носи фудбалер Борца Горан Закaрић који је награду добио за минулу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана