Важна побједа: Партизан савладао Басконију

ГС
Важна побједа: Партизан савладао Басконију

Екипа Жељка Обрадовића савладала је Басконију у 30. колу елитног такмичења и на крилима сјајне унутрашње игре стигла до 14. побједе у сезони, чиме је задржала шансе о пласману у плеј-ин Евролиге - 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23).

Агресивном одбраном српски тим приморао је Басконију на велики број изгубљених лопти (13), док је истовремено на крилима Бруна Кабокла (20п) и Френка Каминског (18) наплатио сјајну игру на офанзивном дијелу паркету. Што је, уз одличан допринос Кевина Пантера (16) одлучило утакмицу.

Темеље важне побједе Партизана пред серију тешких утакмица, поставио је Кабокло на старту сусрета, да би се, како је меч одмицао, пробудио и Камински. Американац српског поријекла одлично је предводио "фронткорт" црно-бијелих са Бразилцем и на сјајан начим одмијенио Зека Ледеја, који је због трагедије у породици остао у Америци.

Са друге стране, Басконија, иначе друга најбоља шутерска екипа са дистанце у Евролиги, поштено се намучила иза линије 6.75 вечерас. Имала је свега 27 одсто шута за три, што ју је, између осталог, уз солидан број изгубљенијх лопти (11) и коштало бољег резултата у Арени, пише ''Арена спорт''.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана