Василије Мицић о плановима овог љета

ГС
Василије Мицић о плановима овог љета

ШАРЛОТ - Кошаркаш Шарлота Василије Мицић планира да игра за Србију на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

Мицић (30) је прошле године стигао у екипу Оклахоме па је почетком фебруара трејдован у Шарлот који није успио да избори пласман у плеј-оф иако је у једном тренутку био надомак плеј-ина, да би сезону завршио на 13. мјесту на табели Источне конференције НБА лиге. 

- Трајање сезоне је другачије. Прошле године се завршило у јуну и углавном се креће са националним тимом, што ми не доноси прилику да радим на индивидуалним корекцијама. То је главна разлика између Европљана и НБА играча, то додатно време током лета. Био бих срећнији да смо играли у плеј-офу - рекао је Мицић на посљедњој конференцији за медије клуба ове сезоне.

Олимпијске игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа у Паризу.

- Сада ћу се посветити свом напретку и Олимпијским играма крајем јула и почетком августа. Користиће ми да кроз такмичење не изађем из форме. Пре и после тога ћу радити на својој игри - додао је кошаркаш Шарлота.

Мицић је анализирао своју прву сезону у НБА лиги.

- Као две различите сезоне у једној. Кратко је трајало, али динамично. Потпуно ново искуство за мене су 82 утакмице у шест месеци. Оба тима су се трудила да ми пруже помоћ као старијем рукију, какав је НБА и на чему би требало да радим. Шанса у Шарлоту ми је помогла да увидим како ствари функционишу на терену. То ми је оно најважније, да схватим на ком сам нивоу као играч - навео је српски кошаркаш.

Он је објаснио на чему ће радити током љета.

- Имам 30 година и већ сам обликован. Време које имам испред себе је нешто што ће ми пружити шансу да радим на тројкама из дриблинга, шуту са полудистанце... Морам да радим на телу, да ојачам, пре свега због одбране један на један. Не мислим да би требало да будем бољи, него да одржим ниво. Мали детаљи на којима морам да радим током лета и да се надам да ће ми помоћи да будем бољи - истакао је Мицић који је одиграо по 30 утакмица за Оклахому и Шарлот и просјечно биљежио седам поена и 4,4 асистенције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана