Тренер Владимир Јовановић остаје на кормилу Игокее: Циљ даља афирмација младих кошаркаша

Милан Зубовић
Тренер Владимир Јовановић остаје на кормилу Игокее: Циљ даља афирмација младих кошаркаша

ЛАКТАШИ - Владимир Јовановић и наредне сезоне биће тренер Игокее. Млади српски стручњак ову информацију потврдио је у разговору за “Глас Српске” и истакао да већ ради на склапању тима за наредну сезону.

Због здравствених проблема Јовановић је пропустио финалну серију плеј-офа Лиге БиХ у којој је његов тим са 3:0 надиграо Борац и стигао до титуле.

- Сада је све у реду. Имао сам мањих здравствених проблема који нису били ништа озбиљно, али су захтевали мировање. Здрав сам и вратио сам се на посао. Ту сам у клубу, анализирамо прошлу сезону и правимо планове за идућу. Остајем и даље на клупи, јер сам се са управом договорио о дугорочној сарадњи у којој имамо циљ да афирмишемо младе играче на домаћој и евросцени - изјавио је Јовановић за најстарији дневни лист Републике Српске.

Признао је да му није било лако гледати екипу која се бори за трофеј, али је имао пуно повјерење у стручни штаб који су чинили Марко Цветковић, Зоран Петковић и Милутин Латинчић.

- Морам да похвалим стручни штаб који је обавио одличан посао. Марко је феноменално водио екипу на оним утакмицама где ме није било уз помоћ осталих асистената. Међу нама је све јако добро функционисало од првог дана и то се одразило на резултате који су дошли на крају. Моје одсуство ми је колико-толико било олакшано јер сам знао да ће ме заменити на прави начин и да је екипа у добрим рукама - додао је Јовановић.

На путу до девете титуле шампиона БиХ уписано је свих седам побједа.

- То је био наш циљ пред почетак такмичења, али није га било лако остварити колико се некоме са стране чини. Сезона је била напорна, били смо потрошени физички и психички, имали скраћену ротацију... а као фаворита сви су желели да нас добију па су давали и више од свог максимума. Стога су неке победе извојеване на не баш лаган начин, али смо поносни на сезону без пораза - рекао је Јовановић.

Ипак посебно му је жао било што нису успјели да изборе осмо мјесто у АБА лиги које би им донијело наступ у плеј-офу против Партизана. Игокеу је пет поена одвојило од доигравања.

- Сигурно да остаје жал јер нисмо ушли у плеј-оф. Имали смо довољан број победа као и тимови који су наступили у доигравању, али наш кош количник није био довољан за пролазак даље. Неке шансе за плеј-оф пропустили смо раније и нисмо могли да их надокнадимо, али морамо бити задовољни завршницом када смо у шест утакмица остварили пет победа те били поражени само од Партизана. Жеља нам је да у том ритму наставимо - истакао је Јовановић.

Харис Делалић је први кошаркаш који је продужио сарадњу и обавезао се на вјерност тиму током наредне двије године, док би то врло брзо требало да уради и Драган Милосављевић који је раније за “Глас” потврдио да је у озбиљним преговорима са садашњом екипом.

- Делалић је још у току сезоне продужио сарадњу као што је то пракса у озбиљним клубовима, што Игокеа дефинитивно јесте. Тренутно решавамо још неке ствари, доћи ће неки нови играчи да освежимо тим и будемо бољи у сваком смислу те да остваримо амбиције које су увек шампионске. О конкретним именима не бих још да говорим, јер сезона траје до краја шестог месеца, али би до тада све требало да буде познато. Имамо играче на позајмици па ћемо видети ко ће од њих добити прилику. Пуно је опција за попуњавање ростера, мада ће ствари у вези са доласком и одласком бити брзо решене - истакао је Јовановић.

Према његовим ријечима у клубу ће радити до краја јуна, док је седми мјесец предвиђен за одмор уз индивидуални рад.

- Почетак припрема биће у августу. Да ли ће то бити прва или друга седмица одлучићемо касније, јер је још рано о томе говорити - додао је Јовановић.

Турбулентна сезона

На личном плану Јовановић никада није имао чуднију сезону. Почео је као тренер Црвене звезде са којом је раскинуо уговор средином новембра да би у јануару стигао у Игокеу, а због болести није је водио у завршници.

- То је тренерски посао и неке ствари које се догађају мимо свих очекивања. Сезону сам почео у једној, а завршио у другој екипи. Долазак у Игокеу била је одлична ствар за мене, јер је клуб добро организован и имам добре услове за рад, а и мени је драго што радим у Републици Српској - рекао је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана