Тренер Славије никако да комплетира екипу на тренингу: Петрића муче повреде играча

Милан Зубовић
Тренер Славије никако да комплетира екипу на тренингу: Петрића муче повреде играча

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Повреде кошаркаша током припремног периода муче тренера Славије Радојицу Петрића који је овог љета сјео на клупу екипе из Источног Сарајева умјесто Срђана Станића.

Ту је првенствено ријеч о Џејкобију Росу од којег очекује да буде лидер екипе и замјена за сународњака Мајкла Форемана који је бриљирао прошле сезоне.

- Рос је доведен да буде лидер, али се повриједио и треба да уради преглед магнетном резонанцом како би установили тежину повреде. Не вјерујем да ће бити спреман за прво коло Лиге БиХ које је на распореду за десетак дана што је велики хендикеп за нас. Стигао је и Данијел Роуч који је био изузетно добар на првом тренингу, али је послије тога све одиграо “на пола гаса” па ћемо током идуће седмице видјети шта ћемо с њим - рекао је Петрић за “Глас Српске”.

Његова екипа одиграла је неколико контролних утакмица, али према ријечима младог тренера који има само 26 година није извукла много користи из њих.

- Почетак је био доста добар. Добили смо Спарсе без Хенрија Танкслија и Роса да бисмо потом с њима двојицом побиједили бијељинску Будућност у утакмици коју нисмо одиграли на очекиваном нивоу док смо затим савладали Орловик. Услиједио је турнир у Вишеграду протеклог викенда који нам никако није легао. Против Приморја смо одиграли најгоре што можемо док Варда није била ривал с којим бисмо се измјерили - изјавио је Петрић.

Неке ствари требало би да буду јасније након још једног контролног меча.

- Тренутно смо у фази уигравања иако је остало мање од двије седмице до почетка такмичења. Очекивао сам да ће све надоћи много лакше и да ће ствари ићи брже, али видим да смо у заостатку. Недостаје нам концентрације и тачности у игри те се надам да ћемо у наредном периоду то поправити. Идућу провјеру имамо у суботу са Спарсом и не знам у каквом ћемо саставу играти. Поред Роса и Дианте Бах има проблема с повредом - рекао је Петрић.

Другу сезону заредом Славија ће играти у Лиги БиХ која ће дефинитивно бити много изазовнија него је то била прошла, повратничка. Опстанак је једини циљ.

- Мислимо само о томе да не испаднемо из лиге. Кроз прве тренинге дјеловало ми је да можемо направити нешто више, али је то сада под великим знаком питања управо због повреда и немогућности уигравања цијеле екипе. Резултати из прошле сезоне обавезују нас да добро радимо мада треба имати у виду да је тада тим био много квалитетнији јер је играо Ајдин Пенава, који је изнад АБА 2 лиге као и Фореман који је био пун погодак. Сада очекујем да Давид Маран буде лидер и преузме Фореманову што он показује кроз тренинге. Али проблем јесте то што је он више “двојка” него “јединица” баш као и Душан Елез тако да тренутно немам правог плеја па ме одмах глава заболи - истакао је искрени Петрић.

Без појачања

Уколико се повријеђени играчи опораве на вријеме неће бити ангажовања нових.

- Појачања у том случају не би требало да буде јер имамо скроман буџет. Генерално сам задовољан посвећеношћу домаћих играча који не играју за превелики новац, али улажу велики труд на тренингу што је за сваку похвалу и свака им част на томе - додао је Петрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана