Тренер Борца Зоран Кашћелан пресрећан након успјеха: Финале награда за сјајну сезону

Г.С.
Тренер Борца Зоран Кашћелан пресрећан након успјеха: Финале награда за сјајну сезону

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца и Игокее играће у финалу првенства БиХ за титулу шампиона. Бањалучани су на домаћем паркету савладали Широки 75:59 и тако се резултатом 2:0 у серији пласирали у саму завршницу и борбу за пехар.

Реванширали су се “црвено-плави” за пораз у четвртфиналу АБА 2 лиге, док је Игокеа након драматичног меча била боља од Будућности 92:90 и такође са 2:0 у серији дошли у прилику да бране трофеј. Борац је имао велику подршку публике, а чини се да играју све боље како се првенство ближи крају.

- Честитке играчима, презадовољан сам како напредујемо током сезоне и на то што смо најбољи и најмотивисанији у финишу, иако смо најнеискуснији тим. Послије побједе славимо кратко и окрећемо се финалу. Велики подстрек за нас је да Борац послије скоро 20 година игра финале, сигуран сам да ће бити добро за Бањалуку и кошарку у овом граду. Да Борац буде оно што је био и у регионалним оквирима. Што се тиче финала велика је разлика између АБА и АБА2 лигаша, сигуран сам да ће бити доста теже него у купу када смо играли на једну утакмицу и када смо их ухватили у погрешном моменту. Играти на три или пет утакмица са таквом екипом сигурно ће бити велико искуство - навео је тренер Зоран Кашћелан.

Најефикаснији играчи на мечу су били Амсал Делалић и Александар Ланговић са по 16 поена.

- Ово је награда за читаву сезону, кроз АБА 2 лигу смо стекли искуство и мало нам је недостајало да остваримо још бољи резултат. Мислим да смо се искупили за тај пораз у четвртфиналу са ове двије побједе, поготово оном у Широком. Имали смо енергије и уз помоћ публике идемо у финале првенства БиХ против Игокее. Биће сигурно тешко јер су то веома квалитетни играчи. Играли су јаче такмичење и доминантнији су али ми ћемо се сад одморити и онда спремити за њих како бисмо одиграли што боље тај дуел - истакао је Делалић који је управо на позајмици из Игокее.

Млади Вук Бошковић је захвалио публици и истакао да се нада и подршци у наредним мечевима.

- Публика нас је гурала у овом другом мечу, били су стално уз нас и надам се да ће нас подржати и у финалу гдје нас очекује тежак ривал, али мислим да можемо играти са свима - истакао је Бошковић. На крају меча управа клуба аплаузима је дочекала играче који су направили сјајну сезону и превазишли сва очекивања. Финална серија се игра на три побједе. Игокеа је освојила осам трофеја у првенству БиХ.

Пељто: Поносан на екипу

Будућност је поражена од Игокее и бориће се за треће мјесто. Огроман је то успјех за дебитанта у лиги БиХ.

- Мало је недостајало да изједначимо. Поносан сам на екипу и саиграче. Као дебитанти смо дошли у полуфинале и пружили сјајан отпор абалигашу. Сад желимо да ову бајку завршимо освајањем трећег мјеста - рекао је Динко Пељто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана