Стефан Милошевић, кошаркаш Дервенте: Тим ме избацио у први план

Милан Зубовић
Стефан Милошевић, кошаркаш Дервенте: Тим ме избацио у први план

ДЕРВЕНТА - Такмичење у лигашком дијелу Прве лиге Републике Српске ове сезоне обиљежио је кошаркаш Дервенте Стефан Милошевић који просјечно по утакмици биљежи скоро 30 поена по чему је лидер у овој статистичкој рубрици.

У очи посебно упадају бројке од 50 и 51 поен које је убацио Олимпу, односно Варди ХЕ, те 42 Академцу, по 39 Олимпу и Слободи... док је седам пута постигао више од 30 поена. Рођен је у Александровцу 2001. године, висок је 190 центиметара и покрива позицију бека. Раније је играо за Дервенту када се такмичила у Другој лиги Српске док је још бранио боје градишке Козаре, новоградске Слободе 73 и Градине из Сребреника. У разговору за “Глас Српске” није желио много да хвали лични учинак и бриљантне партије које пружа на терену. Иначе, са 38,2 минута други је играч лиге по броју минута проведених на паркету. Занимљиво је да је његов саиграч Вељко Чечавац најбољи скакач лиге са 10,4 ухваћене лопте по мечу.

- Тим је тај који износи појединце и у Дервенти се десило да ја будем тај. Мене је баш кренуло ове сезоне, саиграчи су то препознали па ме они доста форсирају. Знам да звучи као флоскула, али без њих ништа не бих направио - рекао је Милошевић.

Оно што у статистици боде у очи јесу само три поена убачена Рогатици.

- То је била прва утакмица након зимске паузе током које је стигло више нових играча и нисмо били посложени на најбољи начин. Уз то, било је неколико болесних играча, а ја сам се мало охладио због паузе и на крају сам имао само три убачена поена - изјавио је Милошевић.

Запаженије резултате је остварио у 3Х3 баскету у коме је заједно са тренером и играчем Дервенте Николом Нединићем два пута освојио титулу првака Републике Српске, као и неколико турнира у БиХ и регији. Добре партије нису остале незапажене и неколико клубова се интересовало за његове услуге.

- Било је понуда из Лиге БиХ, осталих клубова Прве лиге Републике Српске као и екипа из Прве лиге ФБиХ док је Зрињски посљедњи контактирао са мном. Ипак, одлучио сам да останем у Дервенти гдје имам добре услове и добар сам пријатељ са тренером. О евентуалним преласцима у други клуб размишљаћу тек почетком идуће сезоне и спреман сам прихватити неку добру понуду. О томе ћу мислити када прође љето јер ове године 3Х3 лига креће раније тако да сам и овај период искористио да се што боље спремим, јер желим да будем бољи него прошле године која је била изузетно успјешна за мене - истакао је Милошевић.

У претпосљедњем колу побиједили су Радник резултатом 97:75. Тиме су Дервенћани направили корак ка опстанку, док су Бијељинци направили корак уназад у борби за треће мјесто на табели.

- Била је то врло битна побједа за нас којом смо ухватили прикључак у борби за опстанак. Надам се побједи у посљедњем колу (против Студент-Игокее) јер не желимо да завршимо као посљедњи. Реално гледајући добра смо екипа са добром атмосфером тако да нисмо заслужили да будемо посљедњи и желимо да завршимо сезону побједом - рекао је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана