Срђан Гаврић, капитен кошаркаша Борца: Тријумф од дуплог значаја

Милан Зубовић
Срђан Гаврић, капитен кошаркаша Борца: Тријумф од дуплог значаја

САРАЈЕВО - Велику побједу на старту Лиге шест за шампиона БиХ остварили су кошаркаши Борца, који су као гости побиједили фаворизовану Босну резултатом 81:74.

Сјајну партију приказали су момци тренера Зорана Кашћелана, који су се колико-толико реванширали Сарајлијама за два пораза у лигашком дијелу ове сезоне. Тријумф бањалучког тима вриједи више, с обзиром на то да тренер није могао рачунати на Сандија Грубелича и Теодора Симића, који имају битне улоге у ротацији. Уједно био је то први пораз Босне ове сезоне на домаћем терену.

- Ово је велика побједа за нас и слободно могу рећи да је од дуплог значаја, с обзиром на то да Босну видим као главног ривала у борби за мјесто које доноси наступ у АБА 2 лиги идуће сезоне. За нас је врло битно да смо овај дио такмичења отворили побједом, и то гостујућом, која нам доноси много самопоуздања за утакмице у наредним колима - рекао је капитен Борца Срђан Гаврић за “Глас Српске”.

Он је меч завршио са десет поена, колико је уписао и Сани Чампара, док је најефикаснији био Џерод Вест са 17 поена.

- До тријумфа смо дошли јер смо много потенцирали тимску игру и нисмо размишљали као јединке, већ као тим па смо имали екстра додавање и лопта нас је наградила - истакао је Гаврић.

Дебитовали су Вук Бојанић и Сани Чампара, који нису имали прилику да играју на посљедњем АБА 2 турниру у Широком Бријегу. Њихово присуство у екипи и те како се осјетило.

- Чампара и Бојанић су се већ показали као добра појачања. Чампара је добар у организацији игре и биће још бољи како буде физички напредовао и хватао ритам са остатком екипе, јер треба имати у виду да због повреде није играо три мјесеца. Ђорђа Милошевића више не рачунамо као новајлију, јер је већ неко вријеме ту са нама и донио нам је искуство са вишег нивоа играња те стабилност у игри. Зна када треба успорити или убрзати игру те је сјајна повезница између младих и оних мало искуснијих играча - навео је Гаврић.

Дерби у “Борику”

Друго коло Лиге шест за шампиона БиХ Борцу ће за противника донијети Игокеу. Сусрет је на распореду идуће сриједе од 20 часова у дворани “Борик”. Ова два клуба прошле сезоне играла су финале плеј-офа Лиге шест, у којем је екипа из Александровца славила са 3:0, мада је бањалучки тим приказао велику борбу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана