Србин направио хаос у Скендерији: "У Сарајеву ме пљују, а ја дигнем три прста"

ГС
Foto: Принтскрин

Некадашњи кошаркаш Игокее, а сада плејмејкер Железничара из Инђије у којем полако приводи крају играчку каријеру, Милијан Боцка (41) присјетио се како је направио велики хаос када је играо финале првенства у Босни и Херцеговини.

Са Игокеом је гостовао Босни у чувеној Скендерији, а подизањем три прста изазвао је гњев домаћих навијача.

Иако у том тренутку није био свјестан шта је урадио, Милијан је постао омражен међу домаћом публиком. била је то његова реакција на увреде због постигнуте тројке, а неколико минута касније испражњена је хала јер су инциденти били огромни - о свим детаљима говорио је "Јао Миле" подкасту код некадашњег центра Милета Илића, преноси Мондо.

"У Скендерији, то је мало тежа прича. То је било финале са Игокеом, против сарајевске Босне. То је финале лиге, ми играмо тамо, резултат 69:66. Ја пролазим поред, то је псовање мајке српске, хаос... Пуна Скендерија. А ја клинац, луд, шта знам шта се игра, хоћу оно моје, да украдем лопту и да закуцам. Буквално на 200 одсто играм. И нешто улазим, дајем тројку и преклоп у глави. Излазим, они ме пљују и пљују ме... Ја дигнем три прста с обје руке. Брате мој! Тај делиријум у хали... Прекид утакмице. Ја мислим да тај страх у мени, а ја се ничега не бојим, да ти стојиш на клупи, 500 људи онако дрма, гађају те телефонима, упаљачима, кованицама. Нема више утакмице. Прекид утакмице, чисте се трибине. Ми одлазимо у тунел, нема Бајића и нема стручног штаба. Окренеш се, они се туку са људима поред трибина, овај овог држи за гушу... Хаос", испричао је Боцка и додао: "А ја појма немам. Не знам ја да сам ја то закувао. У том моменту је то био мој револт јер ме псују. Касније нико не смије да се врати, ја уђем у халу, сви ми скандирају. 'Шта је ово, мајко моја рођена', мислим. На конференцији за медије послије меча се извиним, стварно нисам знао да ће тако бити. Ја стварно нисам националиста, мислим да ниједан спортиста није."

Боцка, који је током гостовања испричао неколико сјајних анегдота, открио је и да су се проблеми наставили када је екипа кренула назад из Сарајева. Овог пута није он био крив, али су у Босни и Херцеговини запамтили какав је скандал направио током кошаркашке утакмице.

"Клинац, будала! Једва смо извукли живу главу, изгубили утакмицу, кренули назад. Мајстор стаје на бензинску пумпу у Зеници. Уф! Ми изашли из аутобуса, лик у кола да вади палицу, да нас туку. Ми бијег у аутобус, нас 12 и тренери. Побјегли, гас, спашавај живу главу. Лети на граници, кад идем на море, кажу 'Јеси ти она будала што је дизала три прста у Сарајеву?'. Остало је запамћено. Који сам ја лудак. А из жеље, не да бих ја некога увриједио", рекао је Милијан Боцка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана