Проблеми бањалучког кошаркашког колектива: Борац неће у Лигу шампиона

Милан Зубовић
Проблеми бањалучког кошаркашког колектива: Борац неће у Лигу шампиона

БАЊАЛУКА - Предсједник Кошаркашког клуба Борац Милан Ђајић потврдио је за "Глас Српске" да се екипа неће пријавити за наступ у ФИБА Лиги шампиона.

Освајањем другог мјеста у Лиги БиХ бањалучки тим стекао је право наступа у квалификацијама за реномирано европско такмичење у којем је Игокеа као шампион изборила директан пласман. Ипак, хронични недостатак финансијских средстава условио је да не размишљају о игрању на европској сцени.

- Како да наступамо у Европи и играмо Лиги шампиона? Рецимо да се пријавимо и добијемо противника из Шпаније или Италије па морамо путовати, што би нас превише коштало и велико је питање да ли бисмо уопште скупили тај новац. Једино када бисмо организовали квалификациони турнир, али и то је за нас велики залогај у овом тренутку. Не пада нам на памет да улазимо у тај аранжман без подршке државних и градских институција - истакао је Ђајић.

Према његовим ријечима, у клубу је тренутно затишје послије фантастичне сезоне у којој су стигли до вицешампионске титуле у БиХ и освојеног Купа Републике Српске, док су у АБА 2 лиги стигли до четвртфинала.

- Што се тиче публике и резултата клуба, то је за чисту десетку јер смо пребацили сва наша очекивања. Сада смо мало обуставили рад јер по завршетку сезоне нисмо осјетили ентузијазам и спремност шире друштвене заједнице да нам помогне те да наставимо истим путем. Сви ми у клубу се питамо да ли нам уопште треба оволики ангажман и подизање клуба на висок ниво током ових година од када смо ту. Ентузијазам појединаца једноставно није довољан без помоћи надлежних институција - нагласио је Ђајић.

Сматра да њихови резултати говоре више од било чега другога.

- Дали смо свој максимум, али је питање како ће клуб даље настави ти ако држава нема интереса да нам помогне. Не тражимо ништа унапријед и својим резултатима смо показали да смо позитивна спортска прича у граду који би требало да има представника макар у АБА 2 лиги, ако не и у вишем рангу - додао је Ђајић.

Играчи и тренер

Тренер Зоран Кашћелан сјајно је водио екипу током сезоне и с њим би требало да се преговара у вези са наставком сарадње, док је и већини играча истекао уговор. Према ријечима Ђајића, управи су руке везане мада би ускоро требало све да буде јасно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана