Побједа Мајамија против Бостон Селтикса, сјајни Јовић имaо дабл-дабл учинaк

Г.С.
Побједа Мајамија против Бостон Селтикса, сјајни Јовић имaо дабл-дабл учинaк

Кошаркаши Мајамија однијеил су побједу против славили су као гости у Бостону, 111:101 у другој утакмици четвртфиналне плеј-оф серије на Истоку.

Тако су изабраници тренера Ерика Сполстре направили “брејк” и изједначили на 1-1, а један од запаженијих учинака у победничком тиму имао је репрезентативац Србије Никола Јовић.

Мало је недостајало за историјски дабл-дабл учинак Јовића, постигао је за непуних 25 минута на паркету 11 поена уз девет скокова, шест асистенција, три украдене лопте и једну блокаду, преноси Б92.

Имао је Никола 4/5 при шуту из игре, био је веома сигуран, те 3/4 за три поена.

Занимљиво је да је Јовић дао велики допринос историјском учинку Мајамија, који је поголдио чак 23 тројке, што је рекорд франшизе када су у питању сусрети у плеј-оф серији.

Тајлер Хиро је погодио шест тројки, а Кејлеб Мартин пет и они су уједно били и најефикаснији у редовима франшизе са Флориде.

Хиро је постигао 24 поена уз 14 асистенција и пет скокова, док је Мартин додао 21 поен, колико је имао и Бам Адебајо који је томе додао и десет скокова уз две асистенције.

На другој страни, Џејлен Браун је постигао 33 поена уз осам скокова и асистенцију док је Џејсон Тејтум стигао до учинка од 28 поена уз осам скокова и три асистенције.

Утисак је да је сусрет ријешен у трећој деоници, иако је Мајами имао чак 13 тројки у првом полувремену, на којем је Бостон имао предност од 61:58.

Мајами је трећу четвртину добио са девет поена разлике и константно је водио у последњих 12 минута, а та разлика је у два наврата достигла максималних 11 поена.

Наредни меч игра се у Мајамију у поноћ по средњеевропском времену између суботе и недеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана