Партизан демолирао ФМП, побједа са 44 поена разлике

ГС
Партизан демолирао ФМП, побједа са 44 поена разлике

Кошаркаши Партизана демолирали су ФМП у Железнику, у мечу који је требало да буде дерби 10. кола. Изабраници Жељка Обрадовића су послijе првог полувремена водили са 53:19, а затим славили са 105:61. Партизан има скор 7-3, ФМП 3-7.

Најефикаснији у саставу Партизана били су Кевин Пантер и Тристан Вукчевић са по 16, Балша Копривица са 14,  Алекса Аврамовић, Џејмс Нанели и Бруно Кабокло са по 11 поена. Код ФМП Железника, Балша Живановић са 12, Нејт Вотсон и Уго Бесон су постигли по 10, Алекса Степановић девет поена.

Партизан је на мегдан екипи из Железника изашао без четири веома битна играча. У саставу тима није било Каминског, Доужера, Трифуновића и Анђушића, а још увијек су ровити Пантер и Аврамовић, који су се против Панатинаикоса вратили на паркет.

Упркос наведеном, упркос умору од трилера који је Партизан добио против Панатинаикоса, „црно-бијели“ су добро почели утакмицу, па су прву дионицу добили са 23:10.

Недуго затим, на семафору је писало 30:10 за Партизан, екипа из Железника је дјеловала немоћно у оба смјера, тренер Ненад Стефановић је узео минут одмора, али помоћи није било Партизан је средином друге дионице водио са 42:12, на крају овог периода игре са 53:19 и било је јасно да је све готово, пише СпортКлуб.

Нанијели је постигао 11, Копривица и Вукчевић по 10 поена, Кабокло је уз осам поена имао осам скокова, Пантер је постигао шест, Аврамовић пет поена. Код ФМП Железника, на паркету је био једино Уго Бесон са осам поена.

У наставку, Партизан је привео меч крају без много умарања, са увјежбавањем тактичких замисли за Монако и Олимпију из Милана, а прилику да одигра десетак минута добио је и изузетно талентовани Саво Дрезгић.

Времена за одмор, када је Партизан у питању нема, јер слиједи дуплу коло Евролиге, а изабраници Жељка Обрадовића ће угостити Монако, а затим Олимпију из Милана. Навијачи се надају у комплетнијем саставу у односу на тим који је играо у Железнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана