Овако изгледа трофеј "Дејан Милојевић"

ГС
Овако изгледа трофеј "Дејан Милојевић"

БЕОГРАД - Трофеј за најкориснијег играча АБА лиге који ће од ове сезоне носити име Дејана Милојевића приказан је по први пут на официјалном сајту такмичења.

Прва награда која носи име некадашњег репрезентативца Југославије биће уручена играчу Задра Луки Божићу који је недавно изабран за најкориснијег играча регуларног дијела такмичења.

Трофеј је висок 13 инча, што симболизује број који је Милојевић носио на дресу док је играо за Партизан и Будућност, преноси РТС.

Текст који се налази на трофеју исписан је у три реда, симболишући број освојених MVP признања, а фигура је направљена са великим осмијехом по ком је Милојевић био препознатљив.

Трофеј је дјело скулпторке Катарине Трипковић која је такође заслужна и за изглед шампионског пехара АБА лиге.

Регионална АБА лига је крајем јануара донијела одлуку да трофеј који се додјељује најкориснијем играчу лигашког дијела такмичења понесе име Дејана Милојевића, прослављеног кошаркаша и тренера који је почетком године преминуо у Сједињеним Америчким Државама.

Милојевић је три године заредом (2004–2006) био најкориснији играч АБА лиге – први пут у дресу Будућности, а наредна два као играч Партизана.

 

The Dejan Milojević Trophy unveiled

The trophy itself does not resemble its namesake as for us it was important that the trophy only symbolizes Milojević’s remarkable career and that it has details on it that refer to some part of Milojević’s #ABALiga journey as well as to… pic.twitter.com/RWCob7JXoo

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) April 18, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана