Од Mozzartа за Мостарце: Свечано отворен нови кошаркашки терен на Тримуши

Mozzart
Foto: Mozzart

Љубитељи кошарке, али и сви грађани Мостара, сада имају ново мјесто за спорт, рекреацију и дружење. Компанија Mozzart обновила је кошаркашки терен у Парку Тримуша и поклонила га свим становницима града на југу наше земље. Свечаном отварању присуствовао је велики број Мостараца, спортиста, а врпцу су пресјекли представници компаније Mozzart и градоначелник Марио Кордић.

„Прије двије године смо почели сређивати овај простор који је огроман и захтјева велика финанцијска средства, због чега смо пројект подијелили у неколико етапа. Свакако се нећемо зауставити на овоме. Овај терен је обновљен у склопу друштвено одговорног рада компаније Mozzart, којој се захваљујем што је препознала градске активности када су у питању спорт и рекреацијске зоне у Мостару", поручио је градоначелник, Марио Кордић.

Након свечане церемоније отварања, одиграна је ревијална утакмица између екипа ХКК Зрињски и Града Мостара, коју је предводио управо градоначелник. У узбудљивој игри обје екипе су показале завидно умијеће, а у крајњем скору за нијансу је била боља екипа професионалних кошаркаша из тима Зрињског.

 

„Обновљени терен у овој прелијепој оази зеленила наш је поклон свим грађанима Мостара. Циљ ове друштвено одговорне акције је да млади таленти, али и сви спортски ентузијасти, имају што боље и савременије услове за тренинге и игру. Надамо се да ће управо на новом Mozzartовом терену прве кошаркаше кораке направити неки будући асови", поручује Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Mozzart.

Отварање терена имало је и хуманитарни карактер јер је публика учествовала у шутирању тројки, а сваки погодак компанија Mozzart наградила је са по 100 КМ. Укупни фонд, у износу од 2.500 КМ, упућен је Удруги "Ведар осмијех" из Мостара, која је представницима компаније Mozzart и Града Мостара уручила захвалнице.

Ново игралиште у мостарском Парку Тримуша седмо је по реду у нашој земљи које је компанија Mozzart реконструисала у оквиру друштвено одговорне акције обнове терена. Након Бањалуке, Добоја, Билеће, Јабланице, Бијељине и Мостара, Mozzartов хуманитарно - спортски караван наставља своје путовање кроз градове широм БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана