Мотејунас: Не могу сви у Евролигу, шансе Партизана и Црвене звезде су 80 одсто

Танјуг
Мотејунас: Не могу сви у Евролигу, шансе Партизана и Црвене звезде су 80 одсто

МАДРИД- Генерални директор Евролиге Паулиус Мотејунас рекао је данас да ће између Партизана, Црвене звезде, Албе, Виртуса и Валенсије један клуб наредне сезоне морати да игра Еврокуп и додао да су шансе да клуб из Дубаија уђе у систем такмичења следеће сезоне 50-50.

Мотејунас је дао интервју за шпански спортски дневник "Ас" у ком је говорио о бројним актуелним темама везаним за Евролигу.

-Нажалост, између Албе, два клуба из Београда, Црвене звезде и Партизана, као и Виртуса и Валенсије, неко ће морати да "извиси" због тога што ће Париз ући у Евролигу. Свако од њих има 20 одсто шанси да не игра. Клубови су једнаки за нас, а партнери ће бити ти који ће одлучити. Валенсија је одиграла сјајну сезону, а граде и атрактивну дворану. То је огроман корак за клуб, јер раде сјајне ствари. Валенсија је клуб са будућношћу у Евролиги, али је истина и то да идуће године не знамо шта ће бити, постоје опције, коначна одлука биће донета у јуну - рекао је Мотејунас.

Литванац је рекао да је задовољан како иде развој Евролиге у глобалу.

- На добром смо путу, али има много неријешених ствари и проблема које морамо да ријешимо. Разговори иду у добром правцу са НБА лигом и Свјетском кошаркашком федерацијом (ФИБА), са ИМГ-ом. У сваком послу није добар положај кад однос власника није најбољи. Стагнирамо двије године и морамо да се опоравимо. Евролига је генерално добра, људи у организацији добро раде, али има много ствари за побољшање - додао је Мотејунас.

Он је рекао да је важно што ће Париз играти Евролигу следеће сезоне.

-Знамо да имамо велика потенцијална тржишта у Француској, посебно у Паризу, и срећни смо што имамо шампиона Еврокупа одатле ове године. Имамо сјајан нови клуб у Лондону, који су такође међу четири најбоља у Еврокупу. И имамо Берлин, који је наше кључно тржиште, тако да морамо да растемо на тим кључним тржиштима како би растао приход од телевизијских права - истакао је Мотејунас.

Клуб из Дубаија ће следеће сезоне играти у АБА лиги, али још увијек није званично постао дио система Евролиге.

-То је велики корак за Евролигу. Морамо да видимо да ли имамо храбрости да то урадимо и да ли то има смисла. Знамо да је то друго тржиште и други континент. Разумијемо сложеност питања. Зато узимамо још времена и корак по корак све анализирамо. Још немамо одлуку за сљедећу сезону. Ја кажем да је 50-50. Прерано је рећи да ћемо видети тим из Дубаија у такмичењу - закључио је Мотејунас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана