Младост огорчена на КС БиХ

Милан Зубовић
Младост огорчена на КС БиХ

МРКОЊИЋ ГРАД - Кошаркашки клуб Младост мораће да одигра одгођену утакмицу 14. кола Лиге БиХ против Спарса на свом терену иако је тај сусрет требало да добије службеним резултатом 20:0.

Тим поводом управа клуба из Мркоњић Града огласила се саопштењем које преносимо у потпуности.

- Поштовани навијачи и пријатељи КК Младост Мркоњић Град, наш клуб најоштрије осуђује одлуку Кошаркашког савеза БиХ да се меч између нашег клуба и КК Спарс (Сарајево) понови, умјесто да се утакмица закључи резултатом 20:0 у нашу корист, како је раније одлучено и како налажу правила наше лиге.

Наиме, КК Спарс је мимо свих правила и пропозиција такмичења, одлучио да утакмицу 14. кола самоиницијативно откаже, показујући тиме велико непоштовање према домаћину и цјелокупном такмичењу.

Овакво понашање како нашег супарника, тако и дијела људи који су се бавили овим питањем у Кошаркашком савезу БиХ, јасно показује какав је однос према клубовима из мањих средина, што отвара сумње да се одлуке доносе са врло циљаним дискриминаторским намјерама, јер се зна да наш клуб нема адекватне снаге које се могу носити против корумпираних појединаца који користе полуге моћи за сопствени интерес.

С обзиром да нисмо у могућности да се носимо са системом у којем нас "кадија и тужи и суди", притјерани смо у ћошак и приморани да утакмицу против КК Спарс одиграмо сутра, како бисмо избјегли управо оне санкције које су требале бити примјењене у случају КК Спарс.

У ову утакмицу улазимо са неколико повријеђених играча, који су дали све од себе да наш клуб оствари што бољи резултат у овој сезони. Дакле, у утакмицу са КК Спарс улазимо оштећени, али не и са погнутом главом, јер без обзира на све показаћемо свима да се и са очигледном неправдом знамо и умијемо носити достојанствено.

Кошаркашком савезу БиХ, као и нашем противнику јасно ћемо ставити до знања да долазе у град врло поносних, честитих и храбрих људи, у град антифашизма и град у којем нема мјеста за дискриминацију, култур-шовинизам и понижавање других.

Позивамо све наше навијаче и пријатеље клуба да се окупе у што већем броју и да пруже подршку нашим момцима који ће у сутрашњем мечу против супарника, бранити боје нашег клуба, али и достојанство и образ нашег града.

такмица против КК Спарс игра се сутра, 20. марта са почетком у 19 часова у Спортској дворани "Арена Нове Банке" - стоји у саопштењу Младости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана