Марко Рикало након повратка у Леотар: Код куће је најљепше

Д. Д.
Марко Рикало након повратка у Леотар: Код куће је најљепше

ТРЕБИЊЕ - Кошаркашки клуб Леотар наставља са праксом враћања својих некадашњих играча. Тако ће наредне сезоне игру требињског клуба водити Марко Рикало.

Поменути кошаркаш је каријеру почео у Леотару, а ово му је други повратак у матични клуб. Након првог одласка из Требиња играо је за тузланску Слободу, затим Краловски Соколи у Чешкој и мађарску Будимпешту, па се затим вратио свом клубу.

Послије другог одласка носио је дрес Братунца и двије сезоне словеначког Тајфун Шентјура. И док је прва сезона у Словенији била одлична (14,3 поена по мечу уз 5,7 асистенција) у другој Рикало није имао право прилику и одиграо је само шест утакмица.

Кошаркаш се са посебним емоцијама враћа у Требиње.

- Код куће је најљепше. Радујем се повратку у свој родни град. Увијек је изазов играти пред домаћом публиком, за свој матични клуб. Носи то посебан адреналин и притисак јер су у свим мечевима присутне веома јаке емоције. Недостајало ми је то свих ових година, кад сам играо у иностранству. То је и пресудило да се вратим да опет играм на свом терену и пред својим навијачима и вјерујем да ћемо наредне сезоне опет бити прави - поручио је Рикало.

Требињац истиче да познаје већину екипе као и лигу.

- Неће ту бити проблема, знам доста кошаркаша, тако да ћу се брзо уклопити. Надам се да ће Леотар наставити са квалитетним партијама и да ћемо и у наредној сезони бити кандидати за врх - додао је Рикало.

Требињски клуб ће и наредне сезоне водити тренер Марко Ичелић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана