Кошаркашица Фенербахчеа Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере

Дарко Драгичевић
Кошаркашица Фенербахчеа Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере

МЕРСИН - Николина Милић остварила је своје спортске снове. Требињска кошаркашица постала је шампион Европе чиме је употпунила колекцију успјеха.

Милићева је раније освојила медаљу са репрезентацијом Србије, затим је заиграла у женској НБА лиги и сад је све крунисала титулом шампиона Европе. Сјајни успјеси које ће сигурно вјечно памтити. Њен Фенербахче славио је на финалном турниру Евролиге. У финалу су савладали Виленов са 106:73, а Николина је у овом мечу дала значајан допринос са 16 поена и четири скока.

- Пресрећна сам! Ово је сигурно остварење сна, нешто о чему сањамо кад почињемо да се бавимо спортом. Освојили смо титулу шампиона Европе на сјајан начин. Сав квалитетан рад током сезоне дошао је на наплату и заслужено смо освојили трофеј. У финалу смо знале шта би требало да урадимо како бисмо се окитили титулом. Одиграли смо заиста квалитетну одбрану, а затим биле и ефикасне у нападу. Иако резултат то не показује меч је био веома напоран. Надам се да ово није посљедњи трофеј Евролиге и да ће их бити још - истакла је Требињка за "Глас Српске". 

Чини се да је екипа највећи посао одрадила  у полуфиналу против домаћина. Наиме, Мерсин је имао огромну подршку навијача који су се надали изненађењу. Екипе се одлично познају из првенства Турске и домаћин је био силно мотивисан да слави. Ипак, Фенербахче је и у том мечу показао квалитет и побиједио са 89:80 уз одличну партију кошаркашице из Српске која је имала 15 поена и 11 скокова. 

- Дуел против Мерсина је био заиста финале прије финала. Био је то наш трећи дуел у веома кратком времену, а тешко је истог ривала добити неколико пута узастопно. Имали смо заиста велику подршку наших навијача који су истина били у горњим редовима гдје их је домаћин смјестио, али су нам дали вјетар у леђа. Домаћин је имао пуну дворану уз себе и заиста је било сјајно играти у врелој атмосфери. Нисмо подлегле притиску и атмосфери. Одиграле смо заиста квалитетно и славиле - истакла је Милићева. 

Екипа није имала времена за право славље, јер већ данас имају трећи финални меч у првенству Турске. Остале су у Мерсину гдје ће играти дуел.

- Није било превеликог славља. Након финала смо славиле у свлачионици и окренуле се наредним обавезама. Већ данас (сриједа) нас очекује трећа утакмица финала првенства Турске управо против Мерсина. Водимо 2:0 у финалној серији и било би заиста сјајно када бисмо остварили тријумф и онда би могли све да заједно славимо и да се опустимо. Заслужили смо то након свих ових успјеха - истиче Николина. 

Долазак у Фенербахче и Истанбул био је пун погодак.

- Заиста сам пресрећна, клуб је одлично организован све је на мјесту и имамо максималну подршку. Уз то Истанбул је прелијеп град за живот, баш ми се свидио и напокон сам имала времена да га боље упознам. Има заиста толико тога да понуди и сваким даном откривам нешто ново, тако да уживам у сваком моменту - додала је кошаркашица Фенербахчеа.

Током сезоне кошаркаши и кошаркашице Фенербахчеа давали су подршку једни другима.

- Били смо на појединим мечевима кошаркаша, драго нам је због њихових добрих резултата. Кад смо могле од обавеза ишле смо на мечеве и они су нама долазили тако да је лијепо се дружити с њима - изјавила је Милићева.

Подршку на финалу Евролиге Николина Милић имала је од саиграчица из репрезентације. Саша Чађо и Соња Петровић-Васић бодриле су њу и Ивон Андресон. Судбина се тако поиграла па је управо због Ивон, Милићева остала без мјеста у репрезентацији Србије.

- Олимпијске игре су сигурно сан сваког спортисте и наравно да ми је жао што нећу бити учесник истих. За сваког спортисту то је врхунац каријере, али шта се може. Не желим да се оптерећујем стварима на које не могу да утичем. И кад сам знала да нећу бити дио тима, одрадила сам припреме максимално до краја како бих била уз своје саиграчице и дала им подршку. Освојила сам медаљу с репрезентацијом испунила сан и могу само да будем уз њих и навијам да остваре што бољи резултат - додала је Милићева.

Не иде у WNBA

Минесота Линкс трејдовали су Николину Милић у Чикаго скај. Ипак, Требињка истиче да ће ово љето морати да одмори.

- Трејдована сам у Чикаго, али ово љето сам одлучила да одморим. Имала сам заиста напорну сезону која је узела данак. Већ четири године нисам уопште имала прави одмор и након освајања титуле шампиона желим да се у потпуности опоравим и одморим за наредна искушења. Због тога ћу ово љето да се посветим породици, одем у Требиње, а затим и да добро одморим како бих спремно дочекала наредну сезону - навела је Николина.

Оправдала признање

Прошле године Николина Милић је на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске у традиционалном избору "Гласа Српске" добила признање за Амбасадора спорта Републике Српске.

- Хвала вам за признање, надам се да сам га оправдала добрим резултатима у овој сезони. Ако сам својим играма привукла барем неколико дјевојчица да се баве спортом било би ми заиста веома драго. Поносна сам на Требиње и своју земљу и увијек ћу настојати да покажем колико смо вриједни и квалитетни људи - додала је Николина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана