Јовић: Биће занимљив турнир на ОИ, желимо да освојимо медаљу у Паризу

Танјуг
Јовић: Биће занимљив турнир на ОИ, желимо да освојимо медаљу у Паризу

МАЈАМИ, - Кошаркаш Мајамија и репрезентативац Србије Никола Јовић изјавио је да очекује занимљив турнир на Олимпијским играма и додао да жели да са националним тимом освоји медаљу у Паризу.

Јовић је прошле године са селекцијом Србије освојио сребрну медаљу на Светском првенству.

Србија је у финалу Мундобаскета поражена од Немачке 83:77.

"Напорно смо радили као тим, веровали смо једни другима. Нико није веровао у нас. Само смо се такмичили, то нам је било јако важно. Веровали смо једни другима и донели смо радост нашој нацији", рекао је Јовић за званични сајт Међународне кошаркашке федерације (ФИБА). Јовић је прошле сезоне са Мајамијем поражен у финалу НБА лиге од Денвера.

"Помогло ми је то што сам играо у финалу НБА лиге. Одрастао сам гледајуćи националну кошаркашку репрезентацију Србије. Прошле године на СП наш циљ је био да дамо све што можемо и видите где смо завршили", истакао је Јовић.

ОИ у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа. Селекција Србије се налази у групи са Сједињеним Америчким Државана, Јужним Суданом и репрезентацијом из квалификационог турнира, који ће бити одигран у Порторику.

Наравно, медаља је нешто чему се заиста тежимо. Желимо нешто да освојимо. Али, никад се не зна. Постоји много фактора који би требало да нам иду у прилог како бисмо освојили медаљу.

Даћемо све што имамо и видећемо куда ће то да нас одведе", навео је Јовић. Српски кошаркаш је потом прокоментарисао и селекцију САД-а. "Имаће сјајан тим. Биће то дуга утакмица. Не знам да ли ћемо ми или неко други да их победи и да ли ће ико да их победи. Видећемо. Као што сам рекао, биће занимљив турнир", закључио је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана